Εφημερίδα Κοινωνική

Έξαλλοι με την κατάσταση στα σχολεία του Δήμου Κερατσινίου οι Σύλλογοι γονέων και Κηδεμόνων

 Breaking News

Έξαλλοι με την κατάσταση στα σχολεία του Δήμου Κερατσινίου οι Σύλλογοι γονέων και Κηδεμόνων
29 Ιανουαρίου 2014

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και οι Σύλλογοι Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, καλούν γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές την Πέμπτη 30 Γενάρη στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κύπρου, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με την συμμετοχή τόσο των εκπροσώπων των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων, όσο και μαθητών των 15μελών συμβουλίων. Στόχος είναι να απαιτηθούν λύσεις στα ιδιαιτέρως οξυμένα προβλήματα των σχολείων του Δήμου.

Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώνουν τις φωνές τους και διεκδικούν:

-Σχολεία ασφαλή για όλα τα παιδιά.

-Να ξεκινήσουν άμεσα οι επισκευές και συντηρήσεις στα σχολικά κτίρια.

-Άμεσος αντισεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας, από την Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Κ.

-Να δοθούν στα σχολεία όλα τα χρήματα που έχει εκταμιεύσει η δημοτική αρχή

-Κάλυψη των αναγκών θέρμανσης σε όλα τα σχολεία.

-Σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία, με ευθύνη του κράτους. Έξω απ” τα σχολεία του Δήμου μας χορηγοί – μεγαλοεπιχειρηματίες (Ίδρυμα Νιάρχου κλπ.)

-Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας από και προς τα σχολεία τους.

Να σημειωθεί, ότι η ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της πόλης, έχει ήδη γνωστοποιήσει τόσο τα προβλήματα των σχολικών μονάδων όσο και την εξαγγελία της κινητοποίησής τους στη Δημοτική Αρχή, μιλώντας, μάλιστα για «πολίτική εξόντωσης των μαθητών, τόσο στο βιοτικό τους επίπεδο, όσο και στα μορφωτικά τους δικαιώματα.»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ