Εφημερίδα Κοινωνική

Επιτυχία στο Δήμο Χαϊδαρίου: Απόκτηση διατηρητέου κτιρίου με χρήματα από το «Πράσινο Ταμείο»

 Breaking News

Επιτυχία στο Δήμο Χαϊδαρίου: Απόκτηση διατηρητέου κτιρίου με χρήματα από το «Πράσινο Ταμείο»
14 Ιανουαρίου 2014

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, απέκτησε το διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Χρ. Περραιβού και Ιεράς Οδού, το οποίο έχει συνδεθεί με την ιστορική διαδρομή της πόλης μας, δεδομένου ότι είχε χρησιμοποιηθεί ως το πρώτο Κοινοτικό Κατάστημα και εν συνεχεία, το πρώτο Δημαρχείο του Χαϊδαρίου.

Ειδικότερα :

- το αποκτηθέν κτίριο, λόγω των αρχιτεκτονικών του στοιχείων αλλά και της ιστορικότητάς του, χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο, σύμφωνα με την αριθμ.13048/2002 Απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΦΕΚ 650/Δ/01-08-2002).

- Στο πλαίσιο της αρ. πρωτ. 884/2013 Πρόσκλησης του «Πράσινου Ταμείου» για την υποβολή προτάσεων στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα : «Απόκτηση και Διαμόρφωση ελεύθερων κοινοχρήστων χώρων και Διατηρητέων κτιρίων στις πόλεις – 2013» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 4 του Προγράμματος, ο Δήμος Χαϊδαρίου υπέβαλε πρόταση, σύμφωνα με την αριθμ. 97/2013 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απευθείας αγορά και απόκτηση του εν λόγω Διατηρητέου κτιρίου.

- Η πρόταση αυτή, έγινε δεκτή από το «Πράσινο Ταμείο» και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα η χρηματοδότηση ύψους 124.000 €, για την αγορά του κτιρίου και ήδη το κτίριο ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου μας.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Δήμος Χαϊδαρίου κινείται προς αναζήτηση νέας χρηματοδότησης, ώστε να ανακατασκευαστεί το κτίριο, στην προσπάθεια για την «επιβίωση» του σημαντικού αυτού κληροδοτήματος και τη διάσωση ενός κομματιού της ιστορικής και αρχιτεκτονικής μας ταυτότητας.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ