Εφημερίδα Κοινωνική

Απεβίωσε ο πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ,Αριέλ Σάρον

 Breaking News

Απεβίωσε ο πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ,Αριέλ Σάρον
14 Ιανουαρίου 2014

Μετά απο οκτώ χρόνια που βρισκόταν σε κώμα, πέθανε σε ηλικία 85 ετών από καρδιακή προσβολή το Σάββατο ο πρώην πρωθυπουργος του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ισραηλινής δεξιάς νοσηλευόταν σε κώμα για 8 χρόνια μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Η σορός ετέθη σε λαϊκό προσκύνημα και η νεκρώσιμη ακολουθία πραγματοποιήθηκε χθές, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.

Στην κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ,στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση της Ελλάδας, τον πρωθυπουργό και την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Σαρόν υπήρξε σημαντική προσωπικότητα του Κράτους του Ισραήλ και η ζωή του ήταν αφιερωμένη σε αυτό. Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε στην οικογένεια του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ συλλυπητήρια εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που, όπως τόνισε, «προσβλέπουν στην ειρήνευση και την ανάπτυξη της περιοχής και των λαών της».

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παρεβρέθησαν ο Αμερικανος αντιπροέδρος Τζο Μπάιντεν, ο πρώην πρωθυπουργος της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, καθώς και ο Γερμανος υπουργος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Από την άλλη, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι πανηγύρισαν τον θάνατο του «χασάπη της Βηρυτού»,όπως τον αποκαλούσαν σε Δυτική Οχθη, Γάζα, αλλά και στους καταυλισμούς στον Λίβανο.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ