Εφημερίδα Κοινωνική

Ζαχαρίας Ζούπης : Μπορούμε να βάλουμε το Δήμο σε νέα πορεία ανάπτυξης

Ζαχαρίας Ζούπης : Μπορούμε να βάλουμε το Δήμο σε νέα πορεία ανάπτυξης
19 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση του επικεφαλής της «Αναγέννησης» με τους επαγγελματίες του Κερατσινίου.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του Ζαχαρία Ζούπη με φορείς του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του με τους επαγγελματίες του Κερατσινίου, στο bar Ακροβάτισσα. Στην συνάντηση επικράτησε προβληματισμός για τις ενέργειες, τις επιλογές, και την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει στοιχειώδη προβλήματα της πόλης, συζητήθηκαν θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, προτάθηκαν λύσεις για τη διαχείριση μικρών καθημερινών προβλημάτων. Ταυτόχρονα δόθηκε η ευκαιρία στον Ζαχαρία Ζούπη να παρουσιάσει τα σχέδια του για την ανάπτυξη της πόλης και τις σχέσεις της δημοτικής αρχής με τους επαγγελματίες της πόλης.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού παρουσίασε τους παρακάτω άξονες – δεσμεύσεις για την ανοικοδόμηση ενός πλαισίου συζήτησης Δήμου και επαγγελματιών:

• Στενή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης και τα Επιμελητήρια.

• Διοργάνωση Αναπτυξιακού Συνεδρίου στους πρώτους 6 μήνες της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής για να καθοριστούν οι προτεραιότητες και οι στρατηγικές για την ανάπτυξη της πόλης, με στόχο το σχέδιο ανάπτυξης της πόλης και ένα κοινωνικό συμβόλαιο σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Επιμελητήρια.

• Καθημερινή φροντίδα της πόλης (καθαριότητα, φωτισμός, πράσινο) με έμφαση στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

• Σχέδιο τόνωσης της τοπικής αγοράς με δράσεις, πρωτοβουλίες, γεγονότα.

• Πρωτοβουλίες αύξησης της επισκεψιμότητας της πόλης με στόχο το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα να γίνουν πόλος του ευρύτερου Πειραιά, πόλος πολιτιστικών, μορφωτικών, ψυχαγωγικών δράσεων, αξιοποιώντας το έμψυχο δυναμικό της πόλης μας.

• Επανασχεδιασμός των δρομολογίων της τοπικής συγκοινωνίας και συνεργασία με τον ΟΑΣΑ για λειτουργική σύνδεση των γειτονιών του Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

• Αξιοποίηση των υποδομών της πόλης. (Χώρος λιπασμάτων, Καχραμάνογλου, Νάφθα )

• Λειτουργία Γραφείου υποστήριξης των επαγγελματιών, το οποίο σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα δίνει πληροφόρηση για ευρωπαϊκά προγράμματα, χρηματοδοτούμενες δράσεις, τοπικές πολιτικές και ευκαιρίες.

Κλείνοντας ο Ζαχαρίας Ζούπης ζήτησε τη συνεργασία και τη βοήθειά των επαγγελματιών για τη διαμόρφωση του τελικού προγράμματος της Κίνησης και δεσμεύτηκε πως αυτή η πρώτη συνάντηση με τους επαγγελματίες της πόλης, θα αποτελέσει την αρχή μιας δημιουργικής και κυρίως εποικοδομητικής συνεργασίας προς όφελος της τοπικής αγοράς, των κατοίκων – καταναλωτών και της πόλης γενικότερα.

Η συζήτηση που ακολούθησε, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, πλούσια σε προτάσεις και ιδέες για αλλαγή στην πόλη και αντιστροφή της σημερινής πορείας μαρασμού της αγοράς και της πόλης. Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν οι παρεμβάσεις του Περιφερειακού Συμβούλου Λεωνίδα Αθανασιάδη, του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανού Μιχάλαρου, της Δημοτικής Συμβούλου Μαρίας Μαϊλη, του Γιάννη Μπαϊράμογλου που τον χαρακτήρισαν ως τη «ζωντανή ιστορία της επιχειρηματικότητας στο Κερατσίνι», αλλά και άλλων φίλων που παραβρέθηκαν.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ