Εφημερίδα Κοινωνική

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων

 Breaking News

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα  των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων
31 Δεκεμβρίου 2013

Άμεση λύση στο οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απόρριψη νοσοκομειακών απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής και τη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων στα νοσοκομεία που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, δόθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρού και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη έγινε αποδεκτή η πρόταση για εφαρμογή ενός σχεδίου εκτάκτου ανάγκης, διάρκειας τριάντα ημερών, που παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, για την αποκλιμάκωση της κατάστασης σύμφωνα με το οποίο:

- Θα διαμορφωθεί στον ΧΥΤΑ Φυλής ειδικός χώρος ο οποίος θα αποδέχεται αποκλειστικά τα συσσωρευμένα απόβλητα των νοσοκομείων. Στο χώρο αυτό θα γίνεται έλεγχος και διαχωρισμός των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, που θα οδηγούνται για αποτέφρωση στη Μονάδα του ΕΔΣΝΑ από τα οικιακού τύπου απόβλητα.

- Για τη μεταφορά των συσσωρευμένων αποβλήτων των νοσοκομείων θα ζητηθεί άδεια από την αρμόδια Εισαγγελία.

Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία, στους χώρους των οποίων εκτιμάται ότι έχουν συσσωρευτεί τόνοι αποβλήτων που ενδέχεται να περιέχουν και επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ