Εφημερίδα Κοινωνική

Τι ξέρετε για τον θεσμό της ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ;

 Breaking News

Τι ξέρετε για τον θεσμό της ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ;
31 Δεκεμβρίου 2013

Στην απονομή πιστοποιητικού επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος βασικής Εκπαίδευσης- Κατάρτισης στη Διαμεσολάβηση σε 75 δικηγόρους προχώρησαν από κοινού η διοίκηση του «Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών – ο Προμηθέας» και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Οι επιτυχόντες δικηγόροι- διαμεσολαβητές αναμένεται να συμπεριληφθούν στην επίσημη λίστα των διαμεσολαβητών του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα οφέλη της Διαμεσολάβησης για τον ιδιώτη (επαγγελματία, επιχειρηματία, εργαζόμενο)

-Κατ’ αρχήν, ο ενδιαφερόμενος, με όποια ιδιωτική εμπορική, αστική διαφορά έχει, επιλέγει να την επιλύσει άμεσα και με δική του πρωτοβουλία.

-Δεν εξαρτάται από τη λειτουργία των Δικαστηρίων και τις χρονοβόρες δικασίμους.

-Έχει λόγο στην επιλογή του Διαμεσολαβητή με πλήρη διαφάνεια.

-Μπορεί να έχει αποτέλεσμα και άμεση λύση του προβλήματός του, μέσα σε μια ημέρα, με εχεμύθεια και αξιοπιστία.

-Εξοικονομεί τα ποσά των δικαστικών εξόδων και αμοιβών, που θα είχε αν ακολουθούσε την πολύχρονη δικαστική διεκδίκηση.

-Συζητά και συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία, σε ανθρώπινο και πολιτισμένο επίπεδο και έχει το πλεονέκτημα της διαπραγμάτευσης.

-Σε διαφορές που δημιουργούνται μεταξύ συνεργατών, συνεταίρων και στενών κοινωνικών δεσμών, η επιτυχημένη Διαμεσολάβηση, μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση και διάσωση των σχέσεων, αντί της φθοράς και διάσπασής τους με εξαντλητικούς δικαστικούς αγώνες.

-Δεν χάνει κανένα άλλο δικαίωμα του σχετικά με τη διαφορά που έχει, για το μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΒΕΑ στα τηλέφωνα: 210-3680764 και 210-3680758, αλλά και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.vea.gr.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ