Εφημερίδα Κοινωνική

Τι συμβαίνει με τη μεταφορά λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυτάλλεια;

 Breaking News

Τι συμβαίνει με τη μεταφορά λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυτάλλεια;
23 Δεκεμβρίου 2013

Συνάντηση αντιπροσωπείας φορέων του Πειραιά με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του ΥΠΕΚΑ για το ιδιαίτερα σημαντικό από περιβαλλοντικής απόψεως αλλά και άκρως πολιτικό το θέμα της μεταφοράς των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυτάλλεια πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ .

Από πλευράς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά παρίσταντο ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, ο Δήμαρχος Περάματος Παντελής Ζουμπούλης, εκπρόσωποι των Δημάρχων Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Σαλαμίνας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και επιστημονικοί συνεργάτες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και των Δήμων της περιοχής.

Από πλευράς ΥΠΕΚΑ εκτός του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων κ. Τριάντη Κωνσταντίνου, παρίσταντο ο προϊστάμενος της διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΠΕΡΑΑ καθώς και στελέχη της ΕΥΔΑΠ.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι λόγοι για τους οποίους η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, οι Δήμοι της περιοχής αλλά και το σύνολο των Βουλευτών και των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη στις 6 Νοέμβρη, θεωρούν πολιτικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά λανθασμένη την επιλογή της ΕΥΔΑΠ για την προώθηση λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυτάλλεια.

Επί πλέον διετυπώθη η άποψη ότι υπήρξε, από πλευράς Υπουργείου, πλημμελής εποπτεία και καθοδήγηση της ηγεσίας και των στελεχών της ΕΥΔΑΠ σε θέματα θεσμικής λειτουργίας και μη απόκλισης από βασικές εθνικές και ευρωπαϊκές αναπτυξιακές επιλογές, όπως είναι η αποφυγή ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου τόνισε:

«Σε συνέχεια των όσων συναποφασίσαμε στην πρόσφατη σύσκεψη των φορέων του Πειραιά για την Ψυττάλεια, επισκεφτήκαμε σήμερα το Γενικό Γραμματέα Υδάτων και του εκθέσαμε αναλυτικά και τεκμηριωμένα τους λόγους της άρνησης των κατοίκων και των φορέων του Πειραιά να δεχτούμε κάθε ενέργεια που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο περιβαλλοντικά την περιοχή μας. Επισημάναμε στο κύριο Γενικό και τους εκπροσώπους της ΕΥΔΑΠ πως η σχεδιαζόμενη μεταφορά λυμάτων από την Ανατολική Αττική στην Ψυττάλεια δεν υπηρετεί την θεμελιώδη αναπτυξιακή και πολιτική επιλογή για την αποφυγή και εξάλειψη ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, ούτε την αρχή της «χωροταξικής δημοκρατίας», δηλαδή της επίλυσης των προβλημάτων στην περιοχή που αυτά δημιουργούνται. Η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, της ΕΥΔΑΠ και των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις μας και τη βούλησή μας να υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του Πειραιά.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ