Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Απάντηση στην κρίση με αλληλεγγύη

 Breaking News

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Απάντηση στην κρίση με αλληλεγγύη
18 Δεκεμβρίου 2013

Άμεση ήταν η ανταπόκριση και κινητοποίηση του Δήμου Κορυδαλλού στο θέμα των επανασυνδέσεων κομμένου ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες.

Δείχνοντας ευαισθησία, αλληλεγγύη και ουσιαστική βούληση να στηρίξει τους δημότες του, είναι ο πρώτος Δήμος που οργάνωσε από την πρώτη στιγμή ειδική επιτροπή προκειμένου να προχωρήσει άμεσα τις επανασυνδέσεις στη ΔΕΗ.

Απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, κατοίκους της πόλης που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ, ζήτησε επικοινωνήσουν άμεσα με την ειδική επιτροπή για την παροχή κατευθύνσεων σχετικά με την διαδικασία επανασύνδεσης.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει ορίσει η ΔΕΗ στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται άμεσα επανασύνδεση ανήκουν οι παρακάτω κατηγορίες πολιτών:

1. Άτομα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί, εφόσον υπάρχουν έως 2 παιδιά.

2.Τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό έως 23.500 ευρώ.

3. Οικογένειες με άτομα με αναπηρία 67% τουλάχιστον και οικογενειακό εισόδημα έως 23.500.

4.Οικογένειες με άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

5. Άνεργοι για τουλάχιστον 6 μήνες με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 για κάθε παιδί.

Έως σήμερα έχουν υποβληθεί στην ειδική επιτροπή 250 αιτήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα δικαιούνταν και εντάχθηκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ σε 35 νοικοκυριά έχει προωθηθεί η το αίτημα επανασύνδεσης.

Τα τηλέφωνα της αρμόδιας επιτροπής για ενημέρωση 210 4990523, 4990453.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ