Εφημερίδα Κοινωνική

«Κόκκινες ζώνες» στο λεκανοπέδιο… για νερά μέχρι τα γόνατα

 Breaking News

«Κόκκινες ζώνες» στο λεκανοπέδιο… για νερά μέχρι τα γόνατα
18 Δεκεμβρίου 2013

Πάνω από 2 δισ. ευρώ κοστίζει το σύνολο των απαιτούμενων έργων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, όπως υπολογίζεται από τα αρμόδια υπουργεία. Το ποσό μοιάζει αδύνατο να βρεθεί στο εγγύς μέλλον.

Η ελληνική πρωτεύουσα φαίνεται ότι παραμένει αθωράκιστη: Η ζώνη του Κηφισού και κυρίως οι περιοχές του Μοσχάτου και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, η παραλιακή ζώνη του Φαλήρου με τις εκβολές του Κηφισού και του Ιλισού, η περιοχή του Ελαιώνα και το ρέμα του Προφήτη Δανιήλ, η περιοχή του Πειραιά πέριξ της λεωφόρου Θηβών, η παραλιακή ζώνη της Γλυφάδας, του Ελληνικού και του Αλίμου, καθώς και το Παλαιό Φάληρο, όπου υπάρχει το ρέμα της Πικροδάφνης, αλλά και η περιοχή του Καματερού, του Ζεφυρίου, των Αγίων Αναργύρων και του Ιλίου, που διαρρέεται από το «αμαρτωλό» ρέμα της Εσχατιάς, αποτελούν τις «κόκκινες ζώνες» για το λεκανοπέδιο, σύμφωνα με την έκθεση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ που πρώτη παρουσίασε η «R» το περασμένο καλοκαίρι.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται ακόμη όλες οι χαμηλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας (πλατεία Βάθη και πλατεία Αττικής) και του Πειραιά (Καμίνια και Παλαιά Κοκκινιά). Πρόκειται για περιοχές που «σημαδεύτηκαν» από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στο παρελθόν, με ανθρώπινα θύματα και πολύ μεγάλες υλικές ζημιές, ενώ παραμένουν ουσιαστικά αθωράκιστες και σήμερα, αφού δεν έχουν προχωρήσει –για διάφορους λόγους- τα απαραίτητα έργα, πολλά εκ των οποίων είχαν εξαγγελθεί τα προηγούμενα χρόνια.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ