Εφημερίδα Κοινωνική

Η νέα γραμμή του ΜΕΤΡΟ αποτελεί κυκλοφοριακή «ανάσα» για τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

 Breaking News

Η νέα γραμμή του ΜΕΤΡΟ αποτελεί κυκλοφοριακή «ανάσα» για τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας
18 Δεκεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013, τα επίσημα εγκαίνια του νέου σταθμού «Αγία Μαρίνα», ο οποίος τίθεται στη διάθεση του επιβατικού κοινού.

Ο σταθμός, που βρίσκεται στα όρια του Δήμου αποτελεί επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό κατά 1,5 χλμ. και η λειτουργία του αναμένεται να αποσυμφορίσει το κέντρο της πόλης, καθώς προβλέπεται ότι θα εξυπηρετεί περισσότερους από 30.000 επιβάτες καθημερινά. Στα εγκαίνια του σταθμού παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό κ. Χ.Τσίτουρας,ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ. κ. Ν. Παπαθανάσης, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Χ. Καρδαράς και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Δ. Μαραβέλιας.

Μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης τόνισε αρχικά ότι: «Είναι μία ιδιαίτερη και σημαντική ημέρα όχι μόνο για τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας. Σήμερα παραδίδεται, με δύο χρόνια καθυστέρηση, ο σταθμός “Αγία Μαρίνα”. Είναι ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που τα λαϊκά στρώματα δέχονται μεγάλη επίθεση στην καθημερινότητά τους, έτσι ώστε τουλάχιστον να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή τους εξυπηρέτηση».

Όσον αφορά την καθυστέρηση διάρκειας δύο ετών που παρατηρήθηκε ως προς την παράδοση του σταθμού, σημείωσε ότι «οφείλεται στο γνωστό πρόβλημα με τη Siemens, που είχε αναλάβει την τεχνολογική υποστήριξη των σταθμών. Πρόβλημα το όποιο η πολιτεία μας έκανε δύο χρόνια να λύσει και να παραδώσει τον έτοιμο σταθμό στους κατοίκους των Δυτικών Συνοικιών».

Τέλος, ο κ.Καπλάνης απεύθυνε έκκληση να είναι προσιτή η τιμή που θα επιλεχτεί για τον παρακείμενο στο σταθμό «Αγία Μαρίνα» χώρο στάθμευσης 382 θέσεων «Οι μετρήσεις λένε ότι η νέα γραμμή θα εξυπηρετεί περίπου 30.000 κατοίκους καθημερινά και περίπου 100.000 άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης από αυτό το σταθμό. Υπάρχει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Πρέπει όμως η ΣΤΑ.ΣΥ. να εξετάσει τη δυνατότητα να έχει συμβολικό τίμημα, έτσι ώστε να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει τους κατοίκους».

Επ’ αφορμή των εγκαινίων του νέου σταθμού του Μετρό «Αγία Μαρίνα», ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος επισκέφτηκε το Δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησής τους ήταν η βελτίωση της συγκοινωνιακής κάλυψης και ο σχεδιασμός των δρομολογίων των λεωφορείων που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του νέου σταθμού «Αγία Μαρίνα», έτσι ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει νέα μεταξύ τους συνάντηση, με τη συμμετοχή όμορων Δήμων της Αγίας Βαρβάρας, αμέσως μετά την περίοδο των εορτών, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική εικόνα του συγκοινωνιακού χάρτη της περιοχής.

Να σημειώσουμε ότι ο Υφυπουργός κ.Παπαδόπουλος επισκέφτηκε το 2ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, σχολείο στο οποίο υπηρετούσε ως Καθηγητής στο παρελθόν και είχε έτσι την ευκαιρία να συναντήσει παλιούς συναδέλφους και φίλους, καθώς και να ενημερωθεί για ζητήματα της καθημερινότητας του σχολείου.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ