Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΗΚΕΠΑ ξανά – Παράλειψη ή εσκεμμένο «λάθος»;

 Breaking News

ΔΗΚΕΠΑ ξανά – Παράλειψη ή εσκεμμένο «λάθος»;
18 Δεκεμβρίου 2013

Προς έκπληξη όλων, για πολλοστή φορά μέσα στα τελευταία 2 χρόνια, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου κατά τη διάρκεια της 53ης συνεδρίασης την προηγούμενη Πέμπτη, παρευρίσκονταν εργαζόμενοι της λυμένης πια Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Ο λόγος; Προφανής σε όλους αφού, η απόφαση που πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο πήγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάπως «αλλαγμένη», μιας και προέβλεπε μόνο τη λύση της επιχείρησης και τίποτα αναφορικά με τους εργαζόμενους.

Το θέμα ήρθε για συζήτηση εκ νέου με φωνές αγανάκτησης τόσο από τους απλήρωτους εργαζόμενους όσο και από εξοργισμένους δημοτικούς συμβούλους που είδαν μια διαφορετική απόφαση από αυτήν που είχαν εγκρίνει περίπου πριν από 3 εβδομάδες. Ειδικότερα, στην απόφαση εστάλη προς έγκριση δεν έγινε καμία αναφορά για το μέλλον των εργαζόμενων, ενώ ουσιαστικά υπάρχει απόφαση για τη μεταφορά τους στο Δήμο ούτε επίσης για την ανάμειξη των υπηρεσιών του Δήμου ( νομικών και οικονομικών) για τυχόν θέματα που προκύψουν .

Όλοι σχεδόν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης αντέδρασαν στην στάση της Διοίκησης να φέρει προς συζήτηση το μέλλον των εργαζόμενων για το οποίο ήδη υπάρχει απόφαση.

Ο κ. Χρονόπουλος ο οποίος ξεκίνησε ουσιαστικά τη συζήτηση υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ήδη απόφαση για το προσωπικό δηλώνοντας ότι « Κανείς, ούτε ο Δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα να αλλάζει διατύπωση στις αποφάσεις του Σώματος». Επίσης, ο έμπειρος στα αυτοδιοικητικά, δημοτικός Σύμβουλος υπενθύμισε στο σώμα ότι η απόφαση που έχει πάρει η πλειοψηφία έχει μεριμνήσει και για τη θέση που τυχόν χρειαστεί να πάρουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Ο κ. Τσιρίδης, συνέχισε στην ίδια γραμμή με τον κ. Χρονόπουλο, φορτίζοντας κάπως περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα ζητώντας από το Προεδρείο να ζητήσει συγγνώμη από το Σώμα αφού άλλαξε όχι μόνο η διατύπωση της απόφασης αλλά και η ουσία της. Προσέθεσε, μάλιστα ότι στην απόφαση, από τη στιγμή που υπάρχει και πρόβλεψη αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για τα χρέη της επιχείρησης, τότε φαίνεται ο λόγος που δεν στάλθηκε η απόφαση ολοκληρωμένη στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Φ. Μελάς, Ζ. Ζούπης, Κ. Κούβαρης, Μ. Μανουσιάδης και Η. Πατίδης, ήταν αυτοί που τοποθετήθηκαν στη συνέχεια και ουσιαστικά συμμερίστηκαν τη γνώμη των 2 πρώτων ζητώντας όχι μόνο απαντήσεις αλλά και λύσεις όπως για παράδειγμα πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, κάνοντας αναφορές στο ότι η Διοίκηση φαίνεται να μην επιθυμεί να δοθεί η ψηφισμένη λύση.

Ο δήμαρχος κ. Λ. Τζανής και ο ΓΓ του Δήμου κ. Αθανασιάδης απάντησαν στις επικρίσεις υποστηρίζοντας ότι ακολουθούν μια διαδικασία που δεν έχει νομικό προηγούμενο και για να μην ακυρωθεί η απόφαση για τη λύση της επιχείρησης, έχουν γνώμονα τις αντίστοιχες περιπτώσεις του Αμαρουσίου και των Δελφών. Παράλληλα, όπως είναι «ανοιχτοί» στη συζήτηση για να βρεθεί τρόπος να πληρωθούν κάποια από τα χρωστούμενα στους πρώην εργαζόμενους.

 

Κατερίνα Σπαθή


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ