Εφημερίδα Κοινωνική

Ι. ΞΥΠΟΛΙΑΣ : Απαράδεκτο οι δικαστικές υπηρεσίες να στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους

Ι. ΞΥΠΟΛΙΑΣ : Απαράδεκτο οι δικαστικές υπηρεσίες να στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους
28 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά στην εφημερίδα μας.

Ένας Πειραιώτης σε «θέση κλειδί» που ξέρει τα θέματα του Δήμου «εκ των έσω», μιλάει σήμερα στην εφημερίδα μας και σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην πόλη. Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά και έμπειρος δικηγόρος, Ιωάννης Ξυπολιάς αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το σοβαρό θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων, μας μεταφέρει τις εμπειρίες του από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και μας δίνει την δική του οπτική για τις δράσεις της δημοτικής Αρχής του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

-κ. Πρόεδρε, ποια είναι η άποψή σας για τα δικαστήρια Πειραιά και όσα ακούγονται για τη μεταφορά τους στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη; Ως δικηγόρος, η γνώμη σας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Τα Δικαστήρια του Πειραιά πρέπει να παραμείνουν στον φυσικό τους χώρο, στο κέντρο της πόλης μας. Γνωρίζω ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η κατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά τα τελευταία 25 χρόνια είναι άθλια. Χρειάζεται να μεταφερθούν σε ένα κτίριο σύγχρονο που να πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας και να εξυπηρετεί πολίτες δικηγόρους και όλους τους δικαστικούς λειτουργούς.. Το κτίριο αυτό πρέπει να είναι στο κέντρο του Πειραιά, στην «καρδιά» του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και να ενισχύει την ακτινοβολία και τη δυναμική της πόλης.

-Κάποιοι κατηγορούν τη δημοτική Αρχή ότι δεν έχει κάνει «σωστά» βήματα για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση και ότι η υπόθεση έχει ήδη χαθεί…

Είναι εσφαλμένη η άποψη. Ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμεί την μεταφορά των δικαστηρίων εκτός του αστικού ιστού της πόλης και μάλιστα, διαθέτει όλα τα δημοτικά κτίρια (Ράλλειος, Πύργος) προς εξεύρεση εναλλακτικής λύσης. Η απόφαση αυτή καθώς και τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ήδη σταλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιώς.

 

Συνέχεια… στην έντυπη έκδοση, 29/11/2013


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ