Εφημερίδα Κοινωνική

Με επιτυχία η ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία και τον διαβήτη

Με επιτυχία η ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία και τον διαβήτη
29 Νοεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: « Παιδική παχυσαρκία – διαβήτης, αντιμετώπιση μέσω διατροφής και άθλησης» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Αντώνης Σαμαράκης» στις 14 Νοεμβρίου 2013. Την ευθύνη για την οργάνωση και την διεξαγωγή της ημερίδας την είχε από κοινού το τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού με το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου.

Δυνατό σημείο της ημερίδας ήταν οι εισηγητές της. Διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της Ιατρικής – κ. Ιωάννα Μπακοπούλου, Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών τμήμα ενδοκρινολογίας, μεταβολισμού και διαβήτη Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, κ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Αν.Καθηγήτρια Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, η κ. Μαρία Μαράκη, Διαιτόλογος-Διατροφολόγος και ο κ. Κων/νος Τάμπαλης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, καθώς και καταξιωμένοι ψυχολόγοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, κ. Ζέτα Κωνσταντινίδου σχολική ψυχολόγος τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας και η κ. Αναστασία Κανάκη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας – καθήλωσαν με τις ομιλίες τους και την προβολή των ερευνών τους το κοινό.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκαν και αναλύθηκαν τα κοινωνικοοικονομικά αίτια που έχουν οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων της παιδικής παχυσαρκίας καθώς και του διαβήτη τύπου Α-Β. Παράλληλα έγινε ψυχολογική προσέγγιση και δόθηκαν λύσεις και προτάσεις που αφορούν κυρίως τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι γονείς τα περιστατικά που εμφανίζονται στην οικογένειά τους.

Επιπλέον παρουσιάστηκε η εναλλακτική λύση της πρόληψης και αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων με τη σημασία της ένταξης της άσκησης στη ζωή του παιδιού προκειμένου να διαμορφώσει ποιοτικότερες συνθήκες ζωής, ώστε να καταστεί υγιή και παραγωγικός ενήλικας.

Κλείνοντας, το κοινό- που το αποτελούσαν εκπρόσωποι των σχολείων, των αθλητικών σωματείων της περιοχής με τους αθλητές υπέβαλε ερωτήσεις στο πάνελ. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών, όπως « πως θα γίνει ανατροπή του τρόπου ζωής μας», « πως οι γονείς θα προσεγγίζουν τα παιδιά τους χωρίς να τα καθιστούν ενοχικά» , « πότε και πως θα λέμε όχι στα παιδιά μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευγενία Βαμβακά , η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας κ. Μαρίας Σενικίδου, ο Πρόεδρος της Unesco Πειραιώς Και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αναστάσιος Βενέτης, κ. Διονύσιος Θεοχάρης, ο κ. Νικόλαος Οικονομάκης καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων του δήμου.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ