Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοτική Αστυνομία : Μία μεγάλη απώλεια για τον Δήμο Κερατσινίου

Δημοτική Αστυνομία : Μία μεγάλη απώλεια για τον Δήμο Κερατσινίου
19 Οκτωβρίου 2013

Περίπου ένας μήνας έχει περάσει από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων και τα σημάδια της απουσίας του εν λόγω θεσμού είναι εμφανή στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα.

Για το θέμα αυτό, μιλήσαμε με τον κ. Νίκο Οικονομάκη, δημοτικό σύμβουλο και υπεύθυνο για κάποιο χρονικό διάστημα επί των θεμάτων της δημοτικής αστυνομίας και μας εξήγησε το πόσο χρήσιμο ήταν τελικά το προσωπικό αυτό για την τοπική αυτοδιοίκηση. «Η δημοτική αστυνομία χρειάζεται γιατί βοηθάει τον πολίτη, για αυτό ήταν και στη δικαιοδοσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Γνωρίζω το έργο της δημοτικής αστυνομίας αρκετά καλά γιατί διετέλεσα υπεύθυνος της για ένα περίπου χρόνο. Μπορώ να σας πω ότι η δουλειά της ήταν σημαντική και ο κόσμος το αναγνώριζε. Έβλεπε το έργο της δημοτικής αστυνομίας στην καθημερινότητα του.  Κάθε πρωί οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας επόπτευαν σε όλα τα λύκεια του δήμου για εξωσχολικούς, πράγμα για  το οποίο οι διευθυντές των σχολείων έκαναν συνέχεια ευχαριστήριες αναφορές. Κυνηγήσαμε το παραεμπόριο και μπορώ να καυχηθώ για αυτό γιατί για ένα ολόκληρο χρόνο δεν είχαμε προβλήματα σχετικά με αυτόν τον τομέα, κανένας δεν παραπονέθηκε. Επίσης, μέσω του της δημοτικής αστυνομίας φαινόταν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.

Οι Αστυνομικοί ήταν κοντά στις ευπαθείς και ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, ηλικιωμένους, εγκύους. Βοηθούσαν στα  γνήσια υπογραφής ενώ όλο το 2012 έπεσε πάνω τους το θέμα της απογραφής των συνταξιούχων. Μιλώντας με καταγεγραμμένα στοιχεία που ο καθένας μπορεί να δει, ο μηνιαίος μέσος όρος ήταν οι 400 επισκέψεις για γνήσια υπογραφής. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Και μην ξεχνάτε ότι με μία δύναμη 14 μόνο υπαλλήλων, έπρεπε να υπάρχουν πολλές βάρδιες.

Η δημοτική αστυνομία, κατάφερε να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα με την κοινωνική ομάδα των ρομά, που δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Βέβαια σε αυτό ευθύνεται η αδιαφορία του κράτους που δεν έχει μεριμνήσει να κάνει κάτι για αυτήν την κοινωνική ομάδα, αλλά και αυτό έπεφτε πάνω στις αρμοδιότητες τελικά της δημοτικής υπηρεσίας.»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ