Εφημερίδα Κοινωνική

Ανάπλαση Πειραϊκής: Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις – Σε τι στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες – Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο δημοτικό συμβούλιο

 Breaking News

Ανάπλαση Πειραϊκής: Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις – Σε τι στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες – Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο δημοτικό συμβούλιο
03 Οκτωβρίου 2023

Κατά την εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ενημέρωσε για το θέμα της ανάπλασης της Πειραϊκής (Ακτής Θεμιστοκλέους) και για όσα αφορούν στην προμελέτη και στο ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο).

Όπως είπε: “Εδώ και πολλούς μήνες περίπου είχαμε εκκινήσει τις διαδικασίες της προμελέτης για την ανάπλαση της Πειραϊκής. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πολλά ειπώθηκαν, αλλά δεν είχαμε κάτι χειροπιαστό. Η προμελέτη ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο και κατατέθηκε στο ΚΑΣ. Πριν δυο εβδομάδες βρεθήκαμε μαζί με άλλους φορείς του Πειραιά στη συνεδρίαση του ΚΑΣ και συζητήσαμε διάφορα πράγματα. Υπήρχαν κάποιες συγκλίσεις σε ορισμένα θέματα και κάποιες διαφοροποιήσεις.

Το αποτέλεσμα του ΚΑΣ είναι ότι υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις σε κάποια σημεία, κυρίως τεχνικά μέρη που αφορούν στον ανάδοχο. Αυτά που ενδιαφέρουν το Δήμο, είναι ότι δεν θέλουν αυτό τον περίπατο πάνω στα βράχια, τη λεγόμενη «γραδελάδα».

Από την πλευρά μας είπαμε ότι και εμείς προτιμούμε να βγει αυτό από τη μελέτη, καθώς έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες και είχαμε κάποιες αμφιβολίες για την ποιότητα και την ασφάλεια του έργου. Υπάρχει επίσης ένα ζήτημα με τα γήπεδα του Πορφύρα και του Φοίνικα. Τους είπαμε ότι αν δεν είναι απαίτηση της Αρχαιολογίας να φύγουν, για εμάς θα ήταν χαρά μας να παραμείνουν. Τελικά, αποφασίστηκε να δοθεί μια περίοδος χάριτος παραμονής, περίπου 2 ή 3 ετών. Επίσης, υπήρξαν επιμέρους παρατηρήσεις για τα παραδοσιακά φωτιστικά, τις σκάλες, το σχέδιο για τις πλάκες, τις φυτεύσεις, τα υδραυλικά κ.α.

Το βέβαιο είναι ότι πλέον, έχοντας στα χέρια μας την απόφαση του ΚΑΣ, θα συζητήσουμε στην Κοινότητα αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα διεξοδικά και πρακτικά, μετά τις εκλογές και από εκεί και πέρα θα δημοπρατήσουμε το έργο και αυτός που θα πάρει το έργο, θα πρέπει να υλοποιήσει τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις του ΚΑΣ.

Το έργο στην τελική του μορφή, ως προς την μελέτη, θα ξαναπεράσει από το ΚΑΣ και θα «κλειδώσει» οριστικά. Το ζητούμενο για εμάς, κυρίως είναι να γίνει σωστά η ανάπλαση αλλά προϋπόθεση είναι και εμείς πρέπει να δημοπρατήσουμε όσο πιο γρήγορα για να είμαστε εντός προθεσμιών του Ταμείου Ανάκαμψης”.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ