Εφημερίδα Κοινωνική

Αλέξης Τσίπρας στον Πειραιά: Η παραίνεση για νέο πολιτικό φορέα και τα «μηνύματα» προς πάσα κατεύθυνση

 Breaking News

Αλέξης Τσίπρας στον Πειραιά: Η παραίνεση για νέο πολιτικό φορέα και τα «μηνύματα» προς πάσα κατεύθυνση
23 Οκτωβρίου 2024

Σε μια θεματική ημερίδα του Ινστιτούτου του για την οικονομία και την ακρίβεια και με ένα ευρύ, προοδευτικό ακροατήριο, ο Αλ. Τσίπρας άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψει ένα νέο «πολιτικό υποκείμενο αλλαγής».

«Στην προηγούμενη εναρκτήρια εκδήλωσή μας τον Ιούνιο, είχα μιλήσει για την ανάγκη να δώσουμε οι προοδευτικές δυνάμεις και οι προοδευτικοί πολίτες περισσότερο χώρο στο μαζί. Να μάθουμε πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και να αφήσουμε τη διαίρεση και την αφαίρεση. Φοβάμαι ότι τους μήνες που πέρασαν συνέβη το αντίθετο», είπε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι πολιτικές εξελίξεις είναι τόσο σύνθετες που δεν μπορούν να απαντηθούν με απλά εκλογικά μαθηματικά. Ίσως να μην αρκεί πια η πρόσθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καθοδηγούμενος από τις προτεραιότητες της «κοινωνικής αντιπολίτευσης» και όχι εκείνες που αναδεικνύει η «πολιτική αντιπολίτευση», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, ο πρώην Πρωθυπουργός ανέφερε με νόημα πως «ας έχουμε κατά νου, χωρίς κοινωνικές διεργασίες δε μπορεί να υπάρξει πολιτικό υποκείμενο αλλαγής», επικαλούμενος το παράδειγμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία και προσθέτοντας -εκτός κειμένου- στην ομιλία του πως «πιστεύω ότι όλοι αξίζει να συμβάλλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση», απευθυνόμενος δηλαδή σε πρώτο Πληθυντικό πρόσωπο και με τον ίδιο σε ενεργό ρόλο.

Ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη κινητοποίησης της κοινωνικής πλειοψηφίας που σήμερα δηλώνει (σ.σ. παρουσιάστηκε σχετική έρευνα) ότι δε τα βγάζει πέρα. «Και που αργά ή γρήγορα θα απαιτήσει και θα αποκτήσει την πολιτική εκπροσώπηση που της αξίζει», τόνισε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο χώρος ήταν γεμάτος από πολίτες αλλά και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέφθασαν για να δηλώσουν το «παρών» στην εκδήλωση την ώρα που το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης διέρχεται την πιο σοβαρή κρίση του.

Πολλοί πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα βρέθηκαν στις πρώτες σειρές του θεάτρου, που σήμερα δραστηριοποιούνται στην ομάδα των «100». Στις μπροστινές θέσεις βρίσκονταν επίσης οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος, καθώς και ο πρόεδρος της Κ.Ο. Νίκος Παππάς.

Από άλλους κομματικούς οργανισμούς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά βρέθηκαν ο Πέτρος Κόκκαλης, επικεφαλής του «Κόσμου» και ο Φερχάτ Οζγκιούρ, βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Τα χαμόγελα περίσσευαν μετά το πέρας της εκδήλωσης. Ο επίσης χαμογελαστός Αλέξης Τσίπρας, δε, αποχωρώντας από την αίθουσα δέχτηκε τα χειροκροτήματα και τους ασπασμούς πολιτών που τον καλούσαν -σε προσωπικούς τόνους- να αναλάβει πρωτοβουλίες.

 ekdilositsipra4louka-1-1024x683

ekdilositsipra6-1-1024x683

tsip6

tsipras-1-1024x683

tsip4

tsip2

5-1

4-1


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ