Εφημερίδα Κοινωνική

Θεσσαλονίκη: «Βγείτε να δείτε πού μας οδηγείτε» – Με κόρνες, σφυρίχτρες και καπνογόνα η πορεία των ενστόλων στο κέντρο

Θεσσαλονίκη: «Βγείτε να δείτε πού μας οδηγείτε» – Με κόρνες, σφυρίχτρες και καπνογόνα η πορεία των ενστόλων στο κέντρο
06 Σεπτεμβρίου 2024

Με πανό, κόρνες, συνθήματα και καπνογόνα, ξεκίνησε η μεγάλη πορεία των ενστόλων Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της και μια σειρά από οικονομικά και λειτουργικά αιτήματα.

Εν ενέργεια και εν αποστρατεία αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων απ’ όλη τη χώρα ξεκίνησαν πορεία από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, όπου συγκεντρώθηκαν νωρίτερα και κατευθυνονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με προορισμό το ΥΜΑΘ, που θα παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. «Δείτε να βγείτε πού μας οδηγείτε», «είμαστε και εμείς λαός, φτάνει πια ο εμπαιγμός», είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν.

Δείτε βίντεο:

 

Μεταξύ άλλων, οι ένστολοι ζητούν τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας, ψήφισμα νέου μισθολογίου, επίδομα επικινδυνότητας, αυξήσεις στους μισθούς που λαμβάνουν ειδικά οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί και κυρίως όσοι υπηρετούν στα νησιά ή στην Περιφέρεια, αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών που αναγκάζουν τα στελέχη να δουλεύουν πολλές ώρες χωρίς να πληρώνονται τις υπερωρίες είναι μόνο μερικά από τα θέματα που απασχολούν.

Δείτε φωτογραφίες:

thessaloniki__4_

thessaloniki__5_

thessaloniki__9_

thessaloniki__11_

thessaloniki-arthrou

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ