Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση Γιάννη Μώραλη με την Άννα Διαμαντοπούλου: «Η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και αναμένουμε από την κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις για σημαντικούς τομείς της»

 Breaking News

Συνάντηση Γιάννη Μώραλη με την Άννα Διαμαντοπούλου: «Η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και αναμένουμε από την κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις για σημαντικούς τομείς της»
16 Σεπτεμβρίου 2024

Κρίσιμα θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος της τοπικής αυτοδιοίκησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και της υποψήφιας Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Άννας Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Μώραλης υποδέχθηκε  την κα Διαμαντοπούλου, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου,  στο Δημαρχείο Πειραιά μαζί με τους συνεργάτες της και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για μια σειρά αυτοδιοικητικών ζητημάτων, ενώ αναφορά έγινε και στις εκλογές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Υποδέχθηκα με χαρά στο Δημαρχείο Πειραιά την Άννα Διαμαντοπούλου. Μια γυναίκα, την οποία εκτιμώ απεριόριστα με πολύ μεγάλη διαδρομή στα κοινά της χώρας μας. Κατά τη συζήτησή μας οι διαπιστώσεις μας ήταν κοινές για τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές της αυτοδιοίκησης.  Όπως έχω ξαναπεί, η αυτοδιοίκηση έχει άμεση επαφή με την κοινωνία, καθώς αφορά στην καθημερινότητα των πολιτών και σε λειτουργίες που αγγίζουν την ποιότητα ζωής τους. Η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο και αναμένουμε από την κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις για σημαντικούς τομείς της. Στην κατεύθυνση αυτή, η κα Διαμαντοπούλου έχοντας την εμπειρία, θεωρώ ότι μπορεί να καταφέρει πολλά. Συζητήσαμε ασφαλώς και για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, η ανασυγκρότηση του οποίου έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη  διακυβέρνηση της χώρας. Όλοι οι υποψήφιοι είναι άξιοι και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η αντιπαράθεση μεταξύ τους κυμαίνεται σε απολύτως κόσμια πλαίσια.  Εύχομαι στην Άννα Διαμαντοπούλου καλή επιτυχία».

Η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Άννα Διαμαντοπούλου, σημείωσε:

«Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Πειραιά για αυτή την πολύ ουσιαστική συζήτηση. Είμαστε σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας και σε έναν από τους πιο σημαντικούς Δήμους της Ευρώπης, αν σκεφτούμε ότι συνδέεται με ένα λιμάνι καθοριστικής σημασίας για το σύνολο της Ευρώπης. Ο Δήμαρχος Πειραιά είναι ένας άνθρωπος με πολύ βαθιά εμπειρία, δημοκρατικός, αυτοδιοικητικός, έχει υπογραμμίσει την ανάγκη της ακηδεμόνευτης αυτοδιοίκησης και αυτός είναι ο στόχος μας. Θεωρώ ότι σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές με τεράστια οικονομικά ζητήματα, με έργα τα οποία ανακοινώνονται και δεν προχωρούν, με αρμοδιότητες οι οποίες πολλαπλασιάζονται χωρίς πόρους και αυτό οδηγεί συνολικά την Αυτοδιοίκηση σε αδιέξοδο. Δημοκρατία όμως και ανάπτυξη χωρίς Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει, δεν μπορεί να προκόψει. Σε αυτό λοιπόν που συμφωνούμε απολύτως με τον Δήμαρχο είναι ότι η επόμενη μέρα, η επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα, έχει ονοματεπώνυμο και είναι η περιφερειακή αναδιάρθρωση της χώρας. Είναι οι ουσιαστικές αρμοδιότητες και οι ουσιαστικοί πόροι για να αλλάξουν την εικόνα συνολικά της χώρας και της ανάπτυξής της».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ