Εφημερίδα Κοινωνική

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορατου Γεωργίου Χρυσικού

 Breaking News

Πανεπιστήμιο Πειραιά: Τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορατου Γεωργίου Χρυσικού
16 Σεπτεμβρίου 2024

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο  Πειραιώς, διοργάνωσε την τελετή αναγόρευσης του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Grivalia Γεωργίου Χρυσικού, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής της Σχολής Χρηματοοικονομικής του  Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η τελετή ξεκίνησε με την προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητή Μιχαήλ Σφακιανάκη  και ακολούθησε η παρουσίαση του έργου του τιμωμένου (Laudatio) από την Πρόεδρο του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, Καθηγήτρια Σεραΐνα Αναγνωστοπούλου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, στην εναρκτήρια ομιλία του, ανέφερε ότι η επιτιμοποίηση είναι μια  πράξη ύψιστης τιμής που επιφυλάσσει το Πανεπιστήμιο για προσωπικότητες, που προάγουν την επιτυχημένη επιχειρηματικότητα αλλά και την προσφορά και αλληλεγγύη προς τον άνθρωπο και την κοινωνία. Μια τέτοια επιχειρηματικότητα έχουμε ανάγκη, που δημιουργεί προοπτική για την χώρα, ελπίδα για τις νεότερες γενιές και διδάσκει με το παράδειγμά της, λειτουργώντας ως πρότυπο.

Η παρουσίαση του έργου του Τιμωμένου (Laudatio) έγινε  από την Πρόεδρο του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Καθηγήτρια Σεραΐνα Αναγνωστοπούλου, η οποία παρέθεσε την πραγματικά εντυπωσιακή διαδρομή ζωής του τιμώμενου. Ο Γεώργιος Χρυσικός συνδύασε το διττό ακαδημαϊκό του υπόβαθρο ως μηχανικού και ως χρηματοοικονομολόγου, προκειμένου να ανοίξει νέους δρόμους επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Τόνισε επιπλέον, ότι η πολυσυλλεκτικότητα στις δεξιότητες αποτελεί συχνά αυτόνομη δεξιότητα με πολλαπλασιαστικά οφέλη, λόγω του συνδυασμού επιμέρους δεξιοτήτων και αποτελεί, παράδειγμα το οποίο, ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, επιδιώκουμε να μεταδώσουμε στους φοιτητές μας.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ