Εφημερίδα Κοινωνική

«Μπλε καρδιές» στον Άλιμο για ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών

 Breaking News

«Μπλε καρδιές» στον Άλιμο για ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών
27 Αυγούστου 2024

Ο Δήμος Αλίμου πριν από λίγα χρόνια πρωτοπόρησε κατασκευάζοντας και τοποθετώντας στην πόλη τις «κόκκινες καρδιές», όπου έκτοτε συγκεντρώνονται πλαστικά καπάκια και στη συνέχεια ανακυκλώνονται, εξασφαλίζοντας ως αντίτιμο χρήματα για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων που προσφέρονται σε ΑμεΑ.

Οι κόκκινες καρδιές σημείωσαν και σημειώνουν τεράστια επιτυχία, καθώς ο κόσμος του Αλίμου τις αγκάλιασε αμέσως, ενώ στη συνέχεια τις τοποθέτησαν και άλλοι Δήμοι στη χώρα μας. Είναι ένας έξυπνος τρόπος, για να βοηθούν οι πολίτες το περιβάλλον και ταυτόχρονα τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Μετά την επιτυχία αυτή, ο Δήμος Αλίμου πρωτοπορεί ξανά και παίρνει μια νέα πρωτοβουλία, που «συμπληρώνει» την προηγούμενη: «Μπλε καρδιές», μεταλλικές, για την ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών!

Οι «μπλε καρδιές» είναι λίγο μεγαλύτερες από τις κόκκινες, ώστε να χωράνε πολλά πλαστικά μπουκάλια PET (νερού, αναψυκτικών κ.λπ.). Τα μπουκάλια που μαζεύονται ανακυκλώνονται και το υλικό χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του Δήμου! Μπορεί να γίνουν, για παράδειγμα, ένα όμορφο  παγκάκι στην παραλία, που είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Οι νέες «μπλε καρδιές» βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία της πόλης του Αλίμου:

1) Γήπεδο Τραχώνων (οδός Ήρωος Μάτση)

2) Δωδεκανήσου (μπροστά από το 3ο Λύκειο)

3) Θεομήτορος (μπροστά από τη Δ/νση Μεταφορών της Περιφέρειας)

4) Δημοτικό Κολυμβητήριο

5) Κλούβα (μπροστά στην παιδική χαρά)

6) Κύπρου & Δωδεκανήσου

7) Επτανήσου (μπροστά από το 5ο Δημοτικό)

8) Λόφος Πανί (έξω από τις παιδικές χαρές)

9) Θουκυδίδου & Παλαμηδίου (έξω από το ΚΕΠ)

10) Γήπεδο Καλαμακίου (οδός Γερουλάνου)

11) Παραλία (έξω από το Cine Alimos).

Συνδυαστικά τοποθετημένες, μπλε και κόκκινη καρδιά μαζί, αποτελούν μια ολοκληρωμένη οικολογική διάδραση για μικρούς και μεγάλους!

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ