Εφημερίδα Κοινωνική

Κακοκαιρία: Με 112 και προβλήματα η δεύτερη μέρα – Πώς θα πορευτούν τα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Με 112 και προβλήματα η δεύτερη μέρα – Πώς θα πορευτούν τα φαινόμενα
30 Αυγούστου 2024

Πλημμύρες, φωτιές από κεραυνούς και απεγκλωβισμοί από τις καταιγίδες στην Αττική, συνέθεσαν το σκηνικό που δημιούργησε η νέα κακοκαιρία σήμερα (30/8), ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο.

Τα προβλήματα δεν έλειψαν στους δρόμους της Αττικής, ενώ κεραυνοί και μπουρίνια έπληξαν την πρωτεύουσα. Το λεκανοπέδιο σαρώθηκε από τη κακοκαιρία, με έντονα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα να επηρεάζουν σχεδόν όλες τις περιοχές.

Μέχρι στιγμής, για την Αττική, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 40 κλήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. Ακόμη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έχει λάβει 14 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής.

Ακολουθούν εντυπωσιακές εικόνες από τις καταιγίδες που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι στην Αττική.

Εν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε εκ νέου συστάσεις, προκειμένου οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι δρόμοι στα Νότια Προάστια, από Καβούρι μέχρι Άλιμο, έχουν μποτιλιαριστεί και πολλά από τα φανάρια, μάλιστα, έχουν χαλάσει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Επιπλέον, οι δρόμοι από το Σύνταγμα μέχρι και την Ομόνοια παρουσιάζουν αυξημένο πρόβλημα, αλλά τη χειρότερη εικόνα παρουσιάζει η Λεωφόρος Κηφισού, η οποία φαίνεται μποτιλιαρισμένη από το ύψος των Αγίων Αναργύρων ως και τον Πειραιά.

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ