Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκάθαρη η θέση της δημοτικής αρχής Αγίου Δημητρίου: Δεν κλείνει η 1η ΤΟ.Μ.Υ.

 Breaking News

Ξεκάθαρη η θέση της δημοτικής αρχής Αγίου Δημητρίου: Δεν κλείνει η 1η ΤΟ.Μ.Υ.
24 Ιουλίου 2024

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες μερίδας της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας της 1ης ΤΟ.Μ.Υ. που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας. Από την πλευρά της διοίκησης έγινε σαφές ότι «η 1η ΤΟ.Μ.Υ.  δεν κλείνει».

Ειδικότερα, στην πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Δημητρίου, συζητήθηκε η εισήγηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας  κου Θ. Μπαμπάνα «για ανάκληση της παραχώρησης του χώρου των ιατρείων του Α΄ Ορόφου Οδού Θεσσαλίας στο  Υπουργείο Υγείας με την ευθύνη του οποίου λειτουργεί η 1η ΤΟ.Μ.Υ. Αγίου Δημητρίου».  Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος στόχος του δήμου είναι η αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες (Κοινωνικό Φαρμακείο, ΚΕΠ Υγείας, δημιουργία Σταθμού Άνοιας, Τράπεζα δοτών του μυελού των οστών, ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας, κ.α.).

Με την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Μαμαλάκη έγινε ξεκάθαρο ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ενίσχυση της  λειτουργίας της 1ης ΤΟ.Μ.Υ.  και η εξεύρεση λύσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για τη μεταστέγαση της, προκειμένου ο χώρος που καταλαμβάνει να αξιοποιηθεί για επιπλέον κοινωνικές παροχές στους δημότες και τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου.

Στο πλαίσιο του διαλόγου και των τοποθετήσεων από την αντιπολίτευση και τους εργαζόμενους της 1ης  ΤΟ.Μ.Υ.,  διατυπώθηκε η θέση ότι η δημοτική αρχή με την απόφαση που λαμβάνει στοχεύει να κλείσει τη συγκεκριμένη μονάδα. Παρά τις επίμονες προσπάθειες μέρους της αντιπολίτευσης και τη χρήση κινδυνολογίας  για τη δημιουργία εντυπώσεων, η δημοτική αρχή,  διατύπωσε ξεκάθαρη θέση η οποία κατέρριψε τα σχετικά επιχειρήματα.

Με εισήγηση του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη, η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία προβλέπει ότι: «Δεν κλείνει καμία δομή Υγείας. Κανένας εργαζόμενος δεν χάνει τη δουλειά του, ενώ το Δ.Σ. δημιουργεί κοινό μέτωπο με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υγείας των δημοτών, με ταυτόχρονη ενίσχυση των δομών των ΤΟ.Μ.Υ.  αλλά και των κοινωνικών δομών του Δήμου». Μάλιστα ο κ. Μαμαλάκης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «ειλημμένη απόφαση», ενώ στη συνέχεια κάλεσε την αντιπολίτευση, τους εργαζόμενους στην ΤΟΜΥ και τους πολίτες, να συνταχθούν προκειμένου να διεκδικήσουν από το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων μεταστέγασης και λειτουργίας».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ