Εφημερίδα Κοινωνική

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στεγαστικά δάνεια για 50άρηδες με χαμηλά επιτόκια – Κίνηση «ματ» από την Τράπεζα Πειραιώς

 Breaking News

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στεγαστικά δάνεια για 50άρηδες με χαμηλά επιτόκια – Κίνηση «ματ» από την Τράπεζα Πειραιώς
04 Ιουλίου 2024

Εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών στα στεγαστικά δάνεια τα οποία προσφέρονται πλέον με ελκυστικά επιτόκια και με την χρηματοδότηση να φτάνει στο 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Ενώ τα στεγαστικά δάνεια συνοδεύονται και με καταναλωτικά δάνεια για τα πρώτα έξοδα εγκατάστασης.

Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν λανσάρει ανάλογα προγράμματα στέγης, καθώς προσδοκούν αναθέρμανση της ζήτησης, δεδομένου ότι και τα επιτόκια θα μειωθούν περαιτέρω. Μάλιστα όπως έχουν επανηλειμμένα δηλώσει οι τραπεζίτες η ζήτηση για δάνεια υπολείπεται της προσφοράς, ενώ δρουν ανασταλτικά και οι τιμές πώλησης των κατοικιών που έχουν αυξηθεί σε ποσοστό πάνω από 50%, για το λόγο αυτό η χρηματοδότηση του 90% έρχεται να φέρει «ισορροπία» στο κυνήγι μίας αξιοπρεπούς κατοικίας με ελκυστικούς όρους δανεισμού.

Χθες ήταν η σειρά της Τράπεζας Πειραιώς η οποία ανακοίνωσε το νέο στεγαστικό πρόγραμμα Piraeus 90 Πρώτης Κατοικίας, για όσους επιθυμούν να αγοράσουν ή να χτίσουν σπίτι.

Το στεγαστικό της Πειραιώς που απευθύνεται σε ηλικίες μέχρι 50 ετών, έχει επιτόκιο από 2,7% και χρηματοδοτεί μέχρι το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Το μέγιστο ύψος του δανείου μπορεί να φτάσει τις 500 χιλιάδες ευρώ -εφόσον ο δανειολήπτης πληροί τις προϋποθέσεις- και οι διαδικασίες έγκρισης και εκταμίευσης είναι εξπρές καθώς το δάνειο προεγκρίνεται εντός 48 ωρών και εκταμιεύεται με την προσκόμιση συμβολαίου αγοράς.

Η διάρκεια του δανείου φτάνει μέχρι 35 έτη και έχει σταθερό επιτόκιο 2,7% για τα πρώτα 3 χρόνια και στη συνέχεια κυμαινόμενο, με βάση το Euribor μηνός πλέον περιθωρίου από 1,75%. Βέβαια ο πελάτης μπορεί να επιλέξει σταθερό επιτόκιο μεγαλύτερης διάρκειας ή εξαρχής κυμαινόμενο επιτόκιο ενώ η διαμόρφωση του τελικού επιτοκίου από την Πειραιώς γίνεται εξατομικευμένα, μετά από αξιολόγηση του δανειολήπτη.

Και ταυτόχρονα προσφέρει και έξτρα ρευστότητα με το καταναλωτικό «Πρώτης Εγκατάστασης» για ποσό έως 40.000 ευρώ και χαμηλό σταθερό επιτόκιο 9,90%.

Η Alpha Bank προσφέρει το δάνειο Alpha Πρώτη Κατοικία για νέους έως 40 ετών, που έχει χαμηλό σταθερό επιτόκιο 2,5% για τα πρώτα 3 χρόνια του δανείου και ο δανειολήπτης δεν επιβαρύνεται με έξοδα φακέλου.

Το στεγαστικό δάνειο «Το πρώτο μου Σπίτι» της Εθνικής Τράπεζας, απευθύνεται σε άτομα έως 45 ετών και χρηματοδοτεί μέχρι το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για κατοικίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης (κατηγορίας τουλάχιστον Γ). Ο δανειολήπτης δεν επιβαρύνεται για τα έξοδα έγκρισης φακέλου που διαμορφώνονται στα 490 ευρώ.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ