Εφημερίδα Κοινωνική

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στα Κύθηρα αναδεικνύει η Ένωση Πειραιά

 Breaking News

Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στα Κύθηρα αναδεικνύει η Ένωση Πειραιά
19 Ιουλίου 2024

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά επισκέφθηκε το νησί και είδε από κοντά τα ζητήματα που υπάρχουν:

“Η Ένωσή μας, την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κηθύρων. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας γίναμε κοινωνοί σοβαρών προβλημάτων, τόσο για τους εργαζόμενους Αστυνομικούς αλλά και για την «ασφάλεια» των κατοίκων της περιοχής.

Το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα και ο Αστυνομικός Σταθμός του Ποταμού Κυθήρων, αστυνομεύουν περιοχή 280 περίπου τετραγωνικών χιλιόμετρων, ενώ ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου Κυθήρων κυμαίνεται μεταξύ 3.500 και 4.000 κατοίκων, ενώ κατά την καλοκαιρινή περίοδο ο πληθυσμός αυξάνεται και το νησί υπάγεται στις περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Διαπιστώθηκε ότι, μαζί με τον Διοικητή της Υπηρεσίας οι παρόντες αστυνομικοί στο Α.Τ Κυθήρων είναι μόνο 17, εκ των οποίων σε λίγο ο Υποδιοικητής θα αποσπαστεί λόγω εκπαίδευσης διάρκειας 4 έως 5 μηνών στο ΤΕΜΑ, δύο (2) Αστυνομικοί μετατίθενται στον τόπο συμφερόντων τους, ενώ τέσσερις (4) σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνουν χρήση 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνων. Επίσης στον Αστυνομικό Σταθμό Ποταμού παρόντες αστυνομικοί είναι 3. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει και τεράστια έλλειψη ανακριτικών υπαλλήλων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης τα οχήματα των δύο υπηρεσιών είναι τρία (3) αυτοκίνητα και μία (1) μηχανή, από τα οποία λειτουργούν τα δύο (2) και όλο 24ωρο, ένα στο Α.Τ Κυθήρων και ένα στον Α.Σ. Ποταμού.

Επιπλέον ενημερωθήκαμε, για την ακαταλληλότητα του οικήματος όπου στεγάζεται σήμερα το Αστυνομικό Τμήμα, κάτι που είναι εμφανές με «γυμνό μάτι» και ότι ο Δήμος Κυθήρων έχει παραχωρήσει στην ΕΛ.ΑΣ νέο οίκημα εδώ και 2 χρόνια περίπου, χωρίς όμως να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου για τη μεταστέγαση του Α.Τ.

Για την θλιβερή και επικίνδυνη αυτή πραγματικότητα ζητάμε:

• Αναβάθμιση του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων και αντικατάσταση των ήδη χαλασμένων – κατεστραμμένων με νέα σύγχρονα οχήματα 4Χ4, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του νησιού, του αστυνομικού προσωπικού και του πολίτη.

• Να ολοκληρωθούν επιτέλους άμεσα όλες οι ενέργειες από τις συναρμόδιες υπηρεσίες για να μεταστεγαστεί το Α.Τ Κυθήρων στο νέο παραχωρηθέν από το Δήμο κτήριο, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των συναδέλφων αλλά και των πολιτών που το επισκέπτονται.

Τέλος, επειδή τα προβλήματα εντός των αστυνομικών υπηρεσιών καθημερινά αυξάνονται αντί να μειώνονται, προτείνουμε την ανάληψη πρωτοβουλιών από την ηγεσία μας, που θα έχουν σαν στόχο τον εντοπισμό και την αναγνώριση της προβληματικής καθημερινότητας για την Ελληνίδα και τον Έλληνα Αστυνομικό, των αστυνομικών υπηρεσιών και ταυτόχρονα τη δημιουργία προτάσεων για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και φυσικά την αναζήτηση κινήτρων για να γίνουν τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας υπηρεσίες που θα «επιθυμούν» να υπηρετήσουν οι συνάδελφοί μας.

Συνεχίζουμε και απαιτούμε την άμεση ενίσχυση των Τμημάτων Ασφαλείας & Αστυνομικών Τμημάτων του Πειραιά.”


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ