Εφημερίδα Κοινωνική

Προληπτικά μέτρα και κάλεσμα στους κατοίκους από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη για τις επικείμενες καταιγίδες

 Breaking News

Προληπτικά μέτρα και κάλεσμα στους κατοίκους από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη για τις επικείμενες καταιγίδες
03 Ιουλίου 2024

Προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων και για την ασφάλεια όλων έχει λάβει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη λόγω των ισχυρών βροχών και καταιγίδων που προβλέπονται από την ΕΜΥ για την Πέμπτη 4 Ιουλίου. Συνεργεία του Δήμου έχουν ξεκινήσει καθαρισμούς φρεατίων οι οποίοι και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Υπηρεσίες του Δήμου, τίθενται σε επιφυλακή και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών έχει προχωρήσει σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο αντιμετώπισης αυτών των έντονων καιρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα  καλούνται  οι πολίτες  να απομακρύνουν υλικά ή όποια εμπόδια έχουν τυχόν τοποθετήσει πάνω και πλησίον φρεατίων ομβρίων υδάτων. Απαραίτητη κρίνεται και η απομάκρυνση αντικειμένων (π.χ. στρώματα, καναπέδες κλπ) από αυλές και πεζοδρόμια τα οποία θα μπορούσαν να παρασυρθούν από τη βροχή και να φράξουν τα φρεάτια και τις οδούς διαφυγής του νερού. Ειδικότερα προτείνεται να αποφευχθούν κλαδεύσεις, καθαρισμοί, αποψιλώσεις που τα υπολείμματά τους θα παραμείνουν έκθετα και θα παρασυρθούν από τη βροχή.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης αναφέρει:

«Ο Δήμος μας έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό των φρεατίων αλλά είναι εξίσου σημαντικό  να απομακρύνουμε όλα τα αντικείμενα ή υλικά που θα μπορούσαν να φράξουν τους αγωγούς ομβρίων υδάτων. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα παρακολουθώντας στενά τις καιρικές εξελίξεις. Ωστόσο η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των έντονων καιρικών φαινομένων γι’αυτό το λόγο καλούμε τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες μας ».

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2132075300.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ