Εφημερίδα Κοινωνική

Ποιοι «περιμένουν» την έκτακτη οικονομική ενίσχυση της κυβέρνησης και πότε θα ανακοινωθεί

 Breaking News

Ποιοι «περιμένουν» την έκτακτη οικονομική ενίσχυση της κυβέρνησης και πότε θα ανακοινωθεί
12 Ιουλίου 2024

Μεγαλώνει η λίστα των συνταξιούχων που θα λάβουν ενισχυμένο επίδομα προσωπικής διαφοράς συντάξεων κατά 2,5% έως 3% το 2025. Μιλάμε για συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αύξηση το 2025. Εκτός από τους χαμηλοσυνταξιούχους και αυτούς που λαμβάνουν προσωπική διαφορά, η έκτακτη ενίσχυση θα επεκταθεί και σε άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η επικείμενη διάταξη σχεδιάζεται να συμπεριλάβει οικογένειες με παιδιά, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς και πολίτες με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα.

Το ποσό που θα λάβουν οι συνταξιούχοι ως έκτακτο επίδομα έχει οριστικοποιηθεί μόνο για τους δικαιούχους με προσωπική διαφορά. Περαιτέρω λεπτομέρειες για τα ποσά των υπολοίπων δικαιούχων αναμένεται να ανακοινωθούν. Το έκτακτο επίδομα προγραμματίζεται να καταβληθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2024, προσφέροντας ενίσχυση στους δικαιούχους στο τέλος της χρονιάς.

Το μοντέλο της καταβολής προβλέπεται να είναι παρόμοιο με αυτό που είχε εφαρμοστεί την προηγούμενη χρονιά.

Πέρυσι θυμίζουμε ότι το έκτακτο επίδομα καταβλήθηκε σε περίπου 750.000 συνταξιούχους, δηλαδή στο ένα τρίτο των συνταξιούχων, και ήταν δικαιούχοι όσοι είχαν συντάξεις έως 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά μεγαλύτερη των 10 ευρώ. Πιθανόν, τα ποσά που θα χορηγηθούν φέτος θα ακολουθήσουν την ίδια λογική.

Τα κριτήρια για το νέο επίδομα θα καθοριστούν μέσα στο επόμενο δίμηνο, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο από τον πρωθυπουργό και οι πληρωμές θα γίνουν τον Δεκέμβριο του 2024. Οι δικαιούχοι του επιδόματος εκτιμάται για το 2025 ότι θα είναι περίπου 650.000 συνταξιούχοι από 730.550 που πήραν το επίδομα το 2024, καθώς μετά τις αυξήσεις της επόμενης χρονιάς αναμένεται ότι 80.000 συνταξιούχοι θα μηδενίσουν την προσωπική διαφορά ή θα μείνουν με υπόλοιπο κάτω από 10 ευρώ οπότε δεν θα δικαιούνται το επίδομα.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ