Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»: Απαιτούν ενημέρωση από το υπ. Ναυτιλίας για τις συνθήκες του ατυχήματος με την πρόσκρουση πλοίου στη Φολέγανδρο

 Breaking News

ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»: Απαιτούν ενημέρωση από το υπ. Ναυτιλίας για τις συνθήκες του ατυχήματος με την πρόσκρουση πλοίου στη Φολέγανδρο
01 Ιουλίου 2024

«Απαιτούμε από το υπουργείο Ναυτιλίας την έγγραφη ενημέρωσή μας για τις συνθήκες του ατυχήματος, τη σύνθεση του πληρώματος, την κατάσταση των ναυτεργατών των επιβατών και του πλοίου», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» σε ανακοίνωσή τους για την πρόσκρουση πλοίου στο φανάρι του λιμανιού της Φολεγάνδρου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 5 ατόμων.

«Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο άγονης γραμμής σε Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Θηρασιά – Θήρα – Ανάφη και σύμφωνα με πληροφορίες είχε επιβαίνοντες 24 επιβάτες, 29 μέλη πλήρωμα και 7 ΙΧ. Σοβαρά είναι τα ερωτήματα και οι ευθύνες που βαρύνουν την κυβέρνηση, το υπουργείο Ναυτιλίας και τις αρμόδιες λιμενικές αρχές που επιτρέπουν να εκτελούνται δρομολόγια με ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η νομοθεσία προκλητικά καθορίζει ότι σε ακραίες καιρικές συνθήκες την ευθύνη έχει ο πλοίαρχος για την εκτέλεση των δρομολογίων, χωρίς παράλληλα ουσιαστικά μέτρα ασφαλών λιμενικών εγκαταστάσεων, για τον ασφαλή κατάπλου και απόπλου των πλοίων. Ο κίνδυνος της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, το υπουργείο Ναυτιλίας και οι λιμενικές αρχές.

Το σημερινό άκρως επικίνδυνο συμβάν που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 5 ανθρώπων, είναι ένα ακόμα από τα πολλά, που έρχονται αντιμέτωποι ναυτεργάτες και επιβάτες, κάτοικοι των νησιών, με την πλειοψηφία των πλοίων, στο ακτοπλοϊκό δίκτυο, να είναι υπερήλικα και υποσυντήρητα».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ