Εφημερίδα Κοινωνική

Όλοι της «τελευταίας στιγμής»: Δεν έχουν υποβληθεί 1,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις!

 Breaking News

Όλοι της «τελευταίας στιγμής»: Δεν έχουν υποβληθεί 1,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις!
18 Ιουλίου 2024

Πρόσθετους φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα που μπορούν να φθάσουν τα 500 ευρώ θα αντιμετωπίσουν όσοι εκ του 1,5 εκατομμυρίου φορολογουμένων δεν υποβάλουν έως τις 26 Ιουλίου τη φορολογική δήλωση ή την τροποποιητική δήλωση για να διορθώσουν τυχόν σφάλματα στην αρχική δήλωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι την Τετάρτη είχαν υποβληθεί 5,07 εκατ. δηλώσεις σε σύνολο 6,55 εκατ. που πρέπει να υποβληθούν.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής, ηπλατφόρμα για την υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων είναι ανοιχτή και πρέπει να την επισκεφθούν εντός των επόμενων 8 ημερών οι φορολογούμενοι που οι δηλώσεις τους υποβλήθηκαν αυτόματα από την ΑΑΔΕ, όπως και όσοι υπέβαλαν οι ίδιοι τη δήλωση, αλλά έχουν λάβει μήνυμα από την ΑΑΔΕ ότι έχουν ληφθεί νεότερα στοιχεία από τους φορείς εκκαθάρισης.

Πάντως οι λογιστές επιμένουν για παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συνεχίζει να δηλώνει ότι ο χρόνος επαρκεί. Η εμπειρία δείχνει ότι θα δοθεί παράταση, καθώς είναι αδύνατον να υποβάλλονται στις επόμενες 8 ημέρες περί τις 178.000 δηλώσεις ημερησίως.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ