Εφημερίδα Κοινωνική

«Μαρτυρίες» ΣΟΚ για την υπόθεση αγοραπωλησίας παιδιού στον Πειραιά

 Breaking News

«Μαρτυρίες» ΣΟΚ για την υπόθεση αγοραπωλησίας παιδιού στον Πειραιά
01 Ιουλίου 2024

Είναι νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Μία γυναίκα μαζί με ένα παιδάκι 3,5 ετών, βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, με το μικρό αγοράκι να επαιτεί, ενώ η ίδια επαναλαμβάνει σε περαστικούς «θέλω χρήματα, θα πουλήσω το παιδί». Μία πολίτης αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, καλεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην γραμμή 1056, κι ακολουθεί με αστραπιαίες κινήσεις η σύλληψη της ηλικιωμένης από το Λιμενικό, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η αγοραπωλησία ενός ακόμη παιδιού- παραλίγο θύματος της φρικτής αυτής διαδικασίας.

Με εισαγγελική εντολή το παιδί παραδίδεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Αττικόν», συνοδεία κοινωνικής λειτουργού και ψυχολόγου, όπου εκεί λαμβάνει την απαραίτητη φροντίδα που χρειαζόταν, ωστόσο κατά την διάρκεια των ιατρικών παρεμβάσεων, αντιδρούσε συνεχώς αφού το είχε κυριεύσει ο φόβος.

«Αυτό το πλασματάκι, ήταν ένα μικρό αγριμάκι, φανταστείτε τι είχε ζήσει προτού γλιτώσει από όλο τον εφιάλτη. Η οικογένειά του είναι στη φυλακή και μπλεγμένη με ναρκωτικά, πρόκειται για μία άθλια κατάσταση» αναφέρει χαρακτηριστικά στο enikos.gr ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

«Το παιδί ήταν γαντζωμένο στην κοινωνική λειτουργό και στην ψυχολόγο»

Το 3,5 ετών αγοράκι εμπιστευόταν μονάχα την κοινωνική λειτουργό και την ψυχολόγο της δομής, καθώς, όπως λέει ο κ. Γιαννόπουλος, ίσως να ήταν οι μόνοι άνθρωποι κατά την διάρκεια της ζωής του, που του προσέφεραν την αγάπη και την αίσθηση της ασφάλειας που χρειάζεται σε αυτή την τρυφερή ηλικία.

«Η ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν μαζί με το παιδί, βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά και όσο επαιτούσε το αγοράκι, εκείνη ήθελε να το πουλήσει, ζητούσε χρήματα, και έλεγε ότι δεν μπορεί να το φροντίσει. Αφού σώθηκε, και το προσέγγισαν η κοινωνική λειτουργός και η ψυχολόγος, μετά είχε γαντζωθεί στα πόδια τους και δεν τις άφηνε. Μου έλεγαν συγκινημένες ότι μέσα σε 30 λεπτά, ένα 3χρονο αγοράκι, τις εμπιστεύτηκε και βρήκε την γαλήνη στα πρόσωπά τους. Ίσως να ήταν και η μοναδική φροντίδα που έχει δεχθεί στην ζωή του. Αισθάνθηκε πως επιτέλους βρήκε δύο ανθρώπους που νοιάζονται για αυτό. Μόλις έφευγαν από δίπλα του, γινόταν ξανά επιθετικό και αντιδρούσε».

«Τα νοσοκομεία έχουν καταντήσει “πάρκινγκ” ανεπιθύμητων παιδιών»

Ο Γολγοθάς όμως, του 3χρονου αγοριού δεν σταματά εκεί, καθώς πλέον, κι εκείνο, μαζί με ακόμη δεκάδες παιδιά, βρίσκεται σε ένα νοσοκομείο, χωρίς να είναι άρρωστο και να έχει ανάγκη να βρίσκεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον. «Δυστυχώς τα νοσοκομεία έχουν καταντήσει “πάρκινγκ” των ανεπιθύμητων παιδιών. Αυτή είναι μία κατάσταση που συνεχώς αναδεικνύεται μέσα από τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχουν πάρα πολλά εγκαταλελειμμένα παιδιά στα νοσοκομεία, δεν έχουν καμία δουλειά εκεί. Αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να βρίσκονται σε δομές και ιδρύματα, ώστε να λάβουν την φροντίδα που χρειάζονται και να τους δοθεί η ευκαιρία να ενταχθούν αργότερα στην κοινωνία».

«Πολύ σωστά για την προστασία του παιδιού έδρασε το Λιμενικό. Είναι όμως η παιδιατρική κλινική του Αττικού νοσοκομείου για πάρκινγκ και φύλαξη παιδιών με εισαγγελική εντολή. Εάν δεν γίνει κάτι το παιδί αυτό θα παραμείνει μήνες στο Αττικό. Ποιος θα το φυλάει; Εάν το κλέψουν ποιος θα διωχθεί ποινικά;», ανέφερε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε ανακοίνωσή του για το παραπάνω περιστατικό.

«Η παιδιατρική κλινική του Αττικού Νοσοκομείου σήμερα νοσηλεύει 20 παιδιά, πολλά εξ αυτών με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή μετά από σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις. Είναι δύο νοσηλευτές σε κάθε βάρδια. Τι να πρωτοκάνουν; Τα παιδιά με εισαγγελική εντολή θα πρέπει να φιλοξενούνται σε προνοιακές μονάδες και όχι τα νοσοκομεία. Εκεί και μόνο υλοποιούνται προγράμματα υιοθεσίας, αναδοχής και κοινωνικής επανένταξης».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ