Εφημερίδα Κοινωνική

Κύκλωμα εκβιαστών: Έβαζε άστεγους και πλανόδιους να καταγγέλλουν καταστηματάρχες

 Breaking News

Κύκλωμα εκβιαστών: Έβαζε άστεγους και πλανόδιους να καταγγέλλουν καταστηματάρχες
12 Ιουλίου 2024

Ένα νέο και εντυπωσιακό στοιχείο έρχεται στο φως για τη δράση του κυκλώματος των εκβιαστών που είχε γίνει εφιάλτης για επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας, λίγες ώρες μετά την προφυλάκιση της αρχηγού, Νάνσυ, και άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων: του αδελφού της, ενός συγγενικού προσώπου υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης και δύο υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών.

Tο νέο στοιχείο είναι ότι το κύκλωμα χρησιμοποιούσε για να πετύχει τους σκοπούς του «μπροστινούς» για την υποβολή στοχευμένων καταγγελιών, στους οποίους έδιναν 50 ευρώ ανά καταγγελία.

Κυρίως άστεγους και πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι προχωρούσαν σε καταγγελίες προς τις αρμόδιες αρχές για διάφορες αιτίες, από μια απλή κατάληψη ενός πεζόδρομου από τραπεζοκαθίσματα μέχρι τη μη παροχή αποδείξεων από την ταμειακή μηχανή ενός καταστήματος.

Καταστηματάρχης που επικοινώνησε με το protothema.gr ανέφερε ότι, έπειτα από έρευνα, διαπίστωσε ότι οι καταγγελίες που αφορούσαν τη δική του επιχείρηση έφεραν τα στοιχεία του ίδιου προσώπου, κάτι που του κίνησε την περιέργεια. Επειδή το συγκεκριμένο άτομο περιφερόταν στην περιοχή και οι περίοικοι γνώριζαν τα στοιχεία του, γρήγορα διαπίστωσε και τον τόπο διαμονής του, ξενοδοχεία για άστεγους στο κέντρο της Αθήνας.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ