Εφημερίδα Κοινωνική

Κακοκαιρία: Σε λίγες ώρες 1.200 κεραυνοί στην Αττική, ποτάμια οι δρόμοι στην Κόρινθο, χαλάζι στα Τρίκαλα

Κακοκαιρία: Σε λίγες ώρες 1.200 κεραυνοί στην Αττική, ποτάμια οι δρόμοι στην Κόρινθο, χαλάζι στα Τρίκαλα
04 Ιουλίου 2024

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από την Τετάρτη (3/7) διάφορες περιοχές της χώρας, με αντλήσεις υδάτων από σπίτια, διακοπές κυκλοφορίας, ακόμα και πυρκαγιές από τους κεραυνούς.

Χθες, η κακοκαιρία εστιάστηκε στη βόρεια Ελλάδα, όπου οι κάτοικοι κάποιων περιοχών έλαβαν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112. Σήμερα Πέμπτη και η Αττική επηρεάστηκε από την κακοκαιρία με το 112 να ηχεί στα τηλέφωνα των πολιτών λίγα λεπτά μετά τις 12.00.

Από την κακοκαιρία, μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, επηρεάστηκαν κυρίως τα βόρεια τμήματα του νομού. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου και ήταν ίσο με 53 χιλιοστά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ, Δρ. Κώστα Λαγουβάρδο, περίπου 1.200 κεραυνοί καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα, λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, η Πυροσβεστική έλαβε 86 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Συγκεκριμένα:

- Στην Περιφέρεια Αττικής 80 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 14 αντλήσεις υδάτων

- Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 6 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 αντλήσεις υδάτων

agios-stefanos-vroxi__2_

Παράλληλα, μήνυμα εστάλη μέσω του 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Χαλκιδική και Καβάλα.

Στη Στερεά Ελλάδα, τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Βαθιά Λογγά στη Φθιώτιδα, τη Στυλίδα, τη Στεφάνη την Αράχωβα, το Ζέλι, το Σεσί Παρνασού, την Αμφίκλεια, την Τανάγρα, το Βαθύσταλο Παρνασσού. Βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν επίσης σε Λαμία, Λιβαδειά, Λευκοχώρι Φθιώτιδας, Παρνασσό.

Η καταιγίδα μετέτρεψε σε χειμάρρους τους δρόμους της Λαμίας ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να κάνει αντλήσεις υδάτων από καταστήματα.

Κεραυνοί προκάλεσαν πυρκαγιές

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι «λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε Διόνυσο, Άνοιξη, Μαραθώνα εκδηλώθηκαν διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις».

Drone της Πυροσβεστικής εντοπίζει εστία πυρκαγιάς από ξηρό κεραυνό στα Βίλια – Δείτε φωτογραφία

Εστία πυρκαγιάς από ξηρό κεραυνό εντόπισε drone του Πυροσβεστικού Σώματος, όπως δείχνει φωτογραφία που δημοσίευσε στο Χ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι μόνο στην Αττική, οι πυροσβέστες έχουν εντοπίσει πυρκαγιές από κεραυνούς σε Διόνυσο, Ραφήνα, Βραυρώνα, Ρέμα Χαλανδρίου και σε όλο τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας.

pyrkagia1

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ