Εφημερίδα Κοινωνική

Η Έλενα Ράπτη σε εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

 Breaking News

Η Έλενα Ράπτη σε εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
03 Ιουλίου 2024

Για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μίλησε η Έλενα Ράπτη, ως Συντονίστρια της Καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στην Ελλάδα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά – «Ουρουγουάη». Η κα Ράπτη εστίασε στον «Κανόνα του Εσώρουχου» που διδάσκει ότι κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τα παιδιά ή να τα χαϊδέψει σε εκείνα τα σημεία του σώματος τους τα οποία κατά κανόνα καλύπτονται από εσώρουχα. Και αντιστοίχως, ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία.

rapti-ena-sta-pente-2

Επίσης, παρουσίασε τα ενημερωτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα οποία μαθαίνουν στα παιδιά πώς να βάζουν τα όρια τους, να προστατεύουν τον εαυτό τους αλλά ταυτόχρονα να σπάνε τη σιωπή τους εάν κάτι συμβεί.

«Είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά τη διαφορά μεταξύ καλών και κακών μυστικών αλλά και να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης» τόνισε και συμπλήρωσε πως «οποιοδήποτε μυστικό τους δημιουργεί άγχος, αμηχανία, φόβο ή στενοχώρια δεν θεωρείται καλό και άρα δεν θα πρέπει να το κρατήσουν μυστικό. Αντιθέτως, θα πρέπει να το πουν σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται (γονιό, δάσκαλο, γιατρό, αστυνομικό)».

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου μίλησε η εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Κωνσταντίνα Κωστάκου.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ