Εφημερίδα Κοινωνική

Δημήτρης Ίσαρης: Οι φοροτεχνικοί στα ΚΑΓΚΕΛΑ! Ο γνωστός Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός, μιλάει στην Εφημερίδα Κοινωνική για φορολογικές δηλώσεις, Οικονομικό Επιμελητήριο, myData, ΣΟΛΠ και πολλά άλλα

Δημήτρης Ίσαρης: Οι φοροτεχνικοί στα ΚΑΓΚΕΛΑ! Ο γνωστός Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός, μιλάει στην Εφημερίδα Κοινωνική για φορολογικές δηλώσεις, Οικονομικό Επιμελητήριο, myData, ΣΟΛΠ και πολλά άλλα
21 Ιουλίου 2024

Για όλους και για όλα μίλησε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, αποκλειστικά, ο Δημήτρης Ίσαρης.

Ο Δημήτρης Ίσαρης είναι Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός, Πρόεδρος του ΣΟΛΠ (Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Πειραιά), εκλεγμένος στο Οικονομικό Επιμελητήριο και φυσικά γνωρίζει από πρώτο χέρι τα θέματα του κλάδου, έχοντας άποψη για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Η συζήτηση με τον εκδότη της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ,  Απόστολο Καραμπερόπουλο, κινήθηκε στα πολύ σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις φορολογικές δηλώσεις, την παρουσία του στο Οικονομικό Επιμελητήριο, το myData, τις δράσεις του ΣΟΛΠ και πολλά άλλα.

Να σημειωθεί ότι στο Οικονομικό Επιμελητήριο, ο κ. Ίσαρης είναι πρόεδρος του πειθαρχικού και επικεφαλής της Επιτροπής που συζητά, ενημερώνει και συνεργάζεται με το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ είναι και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στην ΑΑΔΕ στην επιτροπή myData.

Ειδικά για το myData, ο κ. Ίσαρης μας είπε ότι είμαστε σε μια καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν, με διορθώσεις που γίνονται εντός του Ιουλίου και υπάρχει μια προσπάθεια βελτίωσης, γενικότερα, από όλο τον κλάδο.

Για τις φορολογικές δηλώσεις  ο κ. Ίσαρης, μας είπε ότι αυτή την περίοδο, οι φοροτεχνικοί είναι στα «κάγκελα». Ο κ. Ίσαρης τόνισε:

«…δεν ζητάμε απλά παράταση, αλλά ορισμένο χρονικό πλαίσιο. Κληθήκαμε σε 2 μήνες και κάτι να φέρουμε εις πέρας μια αποστολή με νέο πλαίσιο προγραμμάτων, με 6,5 εκ. φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων και 360.000 νομικών προσώπων, όλα αυτά σε δυο μήνες και κάτι… Είναι αδύνατο τα χέρια που υπάρχουν να μπορέσουν να βγάλουν αυτόν τον όγκο δουλειάς. Είναι αδύνατο να ολοκληρώσουμε στις 27/7. Πρέπει να δοθούν κάποιες μέρες. Όχι τον Αύγουστο! Το υπαλληλικό προσωπικό δεν μπορεί να εργαστεί μέσα στον Αύγουστο. Ο κλάδος ζητά  ημερομηνία 30/9 και το αίτημά μας, θεωρώ ότι είναι πολύ λογικό», πρόσθεσε.

Ακολούθως, ο κ. Ίσαρης τοποθετήθηκε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για θέματα όπως τον έλεγχο του τεκμαρτού εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών, τις προσυμπηρωμένες δηλώσεις (σ.σ. που όπως μας είπε, υπάρχουν χιλιάδες λάθη και γίνονται συνεχώς τροποποιητικές), ενώ μας είπε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν γίνεται και σωστή άντληση στοιχείων από το σύστημα, καθώς στέλνονται πολλά καθυστερημένα στοιχεία και βεβαιώσεις.

Μας αποκάλυψε επίσης ο κ. Ίσαρης, ότι στο Κέντρο Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης εκκρεμούν αυτή τη στιγμή 50.000 αιτήματα φορολογουμένων, εκ των οποίων τα 20.000 αφορούν φορολογικές δηλώσεις.

Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, ο κ. Ίσαρης μας είπε ότι απαιτείται «έξτρα» δουλειά και χρόνος από όλους και ότι οι ημερομηνίες απλά δεν βγαίνουν…

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και άλλες δουλειές που «τρέχουν» στον κλάδο αυτές τις μέρες, όπως ΦΠΑ, τα επιδόματα κ.α.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Ίσαρης, μας τόνισε ότι ο κλάδος οφείλει να εισακουστεί από την Πολιτική Ηγεσία γιατί έβαλε «πλάτη» στα δύσκολα και η Κυβέρνηση το ξέρει.

Μιλώντας μας ειδικά για τον ΣΟΛΠ, ο κ. Ίσαρης μας είπε ότι έγινε μια διεύρυνση και ο Σύλλογος μεγάλωσε, τροποποίησε το καταστατικό του και πλέον δείχνει τη δυναμική του!

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του Δ. Ίσαρη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ:


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ