Εφημερίδα Κοινωνική

Βενζίνη: Θα φτάσει το 1,95 στις πόλεις – Πώς εξηγείται η αύξηση

Βενζίνη: Θα φτάσει το 1,95 στις πόλεις – Πώς εξηγείται η αύξηση
25 Ιουνίου 2024

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει η τιμή της βενζίνης, η μέση τιμή της οποίας πανελλαδικά είναι στα 1,89 ευρώ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου σχολίασε την αυξητική τάση της τιμής εξηγώντας τους λόγους.

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται άνοδος στις τιμές, καταγράφουμε 6 με 7 λεπτά το λίτρο. Αναλογικά στο πετρέλαιο τύπου μπρεντ η αύξηση είναι περίπου στο 12%, δηλαδή έχουμε ξεπεράσει τα 85 δολάρια το βαρέλι -εκεί έχει σταθεροποιηθεί προς το παρόν.

Εξηγώντας γιατί υπάρχει αύξηση στις τιμές της βενζίνης, ο κ. Παπαγεωργίου εξήγησε ότι «ο λόγος είναι το ίδιο το καλοκαίρι, όπου στη νότια Ευρώπη υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση και αυτό αυξάνει την τιμή».

 «Ο δεύτερος λόγος και ουσιαστικότερος είναι οι επιθέσεις των Χούθι που αναγκάζουν τα μεγάλα πετρελαιοφόρα να μην περνάνε από τη Νότιο Αφρική για να έρχονται στην Ευρώπη και αυτό αυξάνει το μεταφορικό κόστος», πρόσθεσε.

Όπως είπε η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ στη περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Κυκλάδων. Λίγο κάτω από τα 2 ευρώ είναι η οι τιμές σε Κεφαλονιά και Ρέθυμνο. «Στα νησιά βλέπουμε μια πιο αυξημένη τιμή. Αυτό συνέβαινε πάντα, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο γιατί με την επιβολή πλαφόν που έχει υπάρξει στο παρελθόν δεν δίνετε η δυνατότητα κάποιος να αισχροκερδήσει από τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Οι τιμές είναι αυτές που είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου τις επόμενες ημέρες αναμένεται «ελαφριά άνοδος. Προφανώς να δούμε τη βενζίνη να περνά και στις μεγάλες αστικές πόλεις το 1,90 και να προσεγγίζει το 1,95 ευρώ».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ