Εφημερίδα Κοινωνική

Βεάκειο: Μαγική βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Ζαμπέτα από το Κανάλι Ένα

Βεάκειο: Μαγική βραδιά αφιερωμένη στον Γιώργο Ζαμπέτα από το Κανάλι Ένα
05 Ιουνίου 2024

Μια γλυκιά και συγκινητική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν χθες στο Βεάκειο, για τη συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο Γιώργο Ζαμπέτα.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4», συνεχίζοντας τις πολιτιστικές του δράσεις, παρουσίασε τη μοναδική συναυλία – αφιέρωμα σε έναν από τους πλέον εμβληματικούς δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής σκηνής του 20ου αιώνα.

Όσοι βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Βεάκειο, είχαν την ευκαιρία να δουν επί σκηνής τον Γιώργο Ζαμπέτα – εγγονό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη – και τον ερμηνευτή Νίκο Γραίγο , ο οποίοι προσέγγισαν και παρουσίασαν με σεβασμό και γνώση το έργο του κορυφαίου δημιουργού.

Από τη συναυλία δε θα μπορούσε να λείπει η καταξιωμένη – και με μεγάλη εμπειρία στο ρεπερτόριο του Ζαμπέτα – ερμηνεύτρια Λένα Αλκαίου, η οποία ταξίδεψε με τη φωνή της το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο Βεάκειο .

Τους σπουδαίους ερμηνευτές συνόδευσε εξαιρετική λαϊκή ορχήστρα με τον Χρήστο Βιδινιώτη στο μπουζούκι, ενώ τη συναυλία άνοιξε η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά υπό τη διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη.

Παράλληλα, η σπουδαία ηθοποιός Γιώτα Φέστα αφηγήθηκε σημαντικές στιγμές της ζωής του Γιώργου Ζαμπέτα, δίνοντας έναν πιο προσωπικό τόνο στην εκδήλωση.

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ