Εφημερίδα Κοινωνική

Το μήνυμα του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη φετινή έκθεση- «σταθμό»: «Πρέπει να δουλέψουμε για μια βιώσιμη ναυτιλία, μια πράσινη ναυτιλία! Μας το επιτάσσει το χρέος και το καθήκον για τις επόμενες γενιές»

 Breaking News

Το μήνυμα του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη φετινή έκθεση- «σταθμό»: «Πρέπει να δουλέψουμε για μια βιώσιμη ναυτιλία, μια πράσινη ναυτιλία! Μας το επιτάσσει το χρέος και το καθήκον για τις επόμενες γενιές»
03 Ιουνίου 2024

Tο μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη με αφορμή την έναρξη των ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ. Το μήνυμα προβάλλεται συνεχώς κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης .

«Σας καλωσορίζουμε στα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024″, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα, σας καλωσορίζουμε εδώ στην Αθήνα, στον Πειραιά, ως παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα!

Η θάλασσα ξέρετε πολύ καλά, δίνει ζωή στην Ελλάδα! Η ναυτιλία είναι στο DNA μας. Είναι στο DNA των Ελλήνων! Μέσω αυτής μάθαμε να μεγαλουργούμε, για πάνω από 2.500 χρόνια.

Η ναυτιλία σε δύσκολες στιγμές όπως τώρα έχει μάθει να ξεπερνά τις προκλήσεις. Έχει μάθει να υποστηρίζει την πρόοδο και την ευημερία των λαών.

Και σήμερα, καλούμαστε ακριβώς, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες να μετατρέψουμε τις σύγχρονες προκλήσεις σε ευκαιρίες.

Πρέπει να δουλέψουμε για μια βιώσιμη ναυτιλία. Μια πράσινη ναυτιλία. Μας το επιτάσσει το χρέος και το καθήκον για τις επόμενες γενιές.

Αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να φέρουμε τους νέους μας πιο κοντά στη ναυτιλία. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις δεξιότητές τους. Να τους προσφέρουμε κίνητρα για να αποκτήσουν τις νέες δυνατότητες και να μπορούν να υπηρετήσουν την ναυτιλία του μέλλοντος.

Και κυρίως, μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες, για να αποκτήσουμε περισσότερη αποτελεσματικότητα και κυρίως ασφάλεια.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, υπηρετούμε την ελληνική ναυτιλία για πάνω από 100 χρόνια! Τη στηρίζουμε, τη θωρακίζουμε και τη ναυτιλία μας και τους ανθρώπους της.

Θέλουμε να την οδηγήσουμε σε ένα ακόμα πιο φωτεινό μέλλον, γιατί έτσι μας αξίζει, έτσι της αξίζει.»

posidonia

Τα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024 σε αριθμούς 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουνίου και φέτος είναι η μεγαλύτερη στην 60χρονη ιστορία της, καθώς η ζήτηση για εκθεσιακό χώρο έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Συνολικά, στα «Ποσειδώνια 2024» συμμετέχουν 2.030 εταιρείες από 82 χώρες από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, με αναμενόμενη συμμετοχή περισσότερων από 40.000 επαγγελματιών του κλάδου.

Επίσης, θα υπάρχουν 23 εθνικά περίπτερα. Η Κίνα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση συμμετοχών με 180 εταιρείες, παρουσιάζοντας αύξηση σχεδόν 50% μετά την πανδημία. Η Τουρκία ακολουθεί με άνοδο 10%.

Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 96 νέοι ή επανεμφανιζόμενοι εκθέτες μετά από μακρά απουσία, με 25 από αυτούς να είναι ελληνικές εταιρείες, αποδεικνύοντας την πληθώρα κατασκευαστών και παρόχων υπηρεσιών της χώρας μας. Στις διεθνείς συμμετοχές, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ινδία κάνουν εντυπωσιακή είσοδο με 10 και 8 εταιρείες αντίστοιχα.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ