Εφημερίδα Κοινωνική

Πώς λειτουργεί το drone με τη θερμική κάμερα – «Χθες βλέπαμε στην άσφαλτο 70 βαθμούς ενώ σήμερα 35 – 40»

 Breaking News

Πώς λειτουργεί το drone με τη θερμική κάμερα – «Χθες βλέπαμε στην άσφαλτο 70 βαθμούς ενώ σήμερα 35 – 40»
14 Ιουνίου 2024

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο μίλησε η τοπογράφος – μηχανικός Ειρήνη Τσαλίμη που εργάζεται στην εταιρεία που χειρίζεται τη θερμική κάμερα που πέταξε και σήμερα πάνω από την Αθήνα για το ΕΡΤΝews πάνω από τη λεωφόρο Βεΐκου.

Όπως είπε περιγράφοντας την εικόνα που έδινε η θερμική κάμερα «το κομμάτι το κόκκινο είναι το έντονο της θερμοκρασίας σε σχέση με τα υπόλοιπα, τα οποία είναι ή γκρίζα ή μαύρα και είναι το πράσινο και τα κομμάτια που είναι στη σκιά.
Είναι εμφανής η διαφορά στην άσφαλτο σε σχέση με το πράσινο ή κάποια κτίρια ή τα αυτοκίνητα που περνάνε[…] Ουσιαστικά βλέπουμε ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει τους 60 και 70 βαθμούς και η άσφαλτος τους 50. Στα κομμάτια που είναι στη σκιά είμαστε στους 20 -25 βαθμούς. Πολύ μεγάλη διαφορά όπως και το πράσινο». Πρόσθεσε ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει θερμοκρασία ακόμα και 80 βαθμών. Σε άλλο σημείο τόνισε « χθες βλέπαμε στην άσφαλτο 70 βαθμούς, ενώ σήμερα ας πούμε βλέπουμε 35 – 40. Είναι πολύ μεγάλη διαφορά την ίδια ώρα. Οπότε κατευθείαν βλέπουμε ότι όταν έχει και ήλιο είναι πολύ χειρότερο σε σχέση με τη συννεφιά, αλλά και πάλι είναι σε πολύ αυξημένη θερμοκρασία σε σχέση με άλλες χρονιές».

Ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Τσαλίμη στο βίντεο που ακολουθεί.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ