Εφημερίδα Κοινωνική

Παιδικές χαρές μεσημέρια καλοκαιριού: «Όαση» αλλά και πρόβλημα! Τι προτείνουν φορείς

 Breaking News

Παιδικές χαρές μεσημέρια καλοκαιριού: «Όαση» αλλά και πρόβλημα! Τι προτείνουν φορείς
25 Ιουνίου 2024

Πόσοι γονείς έχουν ελεύθερο χρόνο με τα παιδιά τους εν μέσω καλοκαιριού, στις πόλεις, αλλά διστάζουν να τα πάνε σε κάποια παιδική χαρά, ιδίως τις «δύσκολες ώρες» της ημέρες, με τη ζέστη στο κατακόρυφο; Έχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν είναι μόνο θέμα επιλογής, αλλά και ασφάλειας! θα μπορούσε να γίνει κάτι; Σίγουρα ναι!

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν σχετικές καταγγελίες και προτάσεις για το θέμα. Μάλιστα, με αφορμή τοπικά δημοσιεύματα για παιδικές χαρές «καμίνι», που χρειάζονται δέντρα και φυσικά υλικά, και όχι να είναι «νεκρά τοπία» παιχνιδιού εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών,  μια Οικολογική Εταιρεία έκανε την παρακάτω ανάρτηση-παρατήρηση:

“ Επιτακτική η ανάγκη, όλοι αυτοί οι χώροι να επανεξεταστούν μπροστά στα νέα δεδομένα που θέτει η κλιματική αλλαγή! Τα παιχνίδια των παιδικών χαρών όντας εκτεθειμένα στον ήλιο λόγω παντελούς απουσίας στοιχειώδους σκιάς, καθίστανται επικίνδυνα και μόνο από το γεγονός ότι μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα στα παιδιά μόλις τα ακουμπήσουν! Όσον αφορά για τα υποτιθέμενα δάπεδα ασφαλείας, τοξικολογικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι κάθε άλλο παρά ασφαλή είναι, δεδομένου ότι διαπιστώθηκε πως εκλύουν τοξικές ουσίες, κάτι που καθιστά τη χρήση τους απαγορευτική για τη χώρα μας!

Βασική διαπίστωση αποτελεί ότι όσο προχωρά η κλιματική αλλαγή, θα γίνεται όλο και πιο επείγουσα η ανάγκη παρεμβάσεων πρωτίστως στους χώρους όπου παίζουν παιδιά, φυτεύοντας δέντρα για να εξασφαλιστεί σκιά και ασφάλεια κατά τις ώρες της ηλιοφάνειας, η άμεση αντικατάσταση των τοξικών για την υγεία δαπέδων, καθώς και η τοποθέτηση σημείων πρόσβασης στο πολύτιμο αγαθό του νερού! Μέχρι να γίνει συνείδηση η επιτακτική ανάγκη για άμεσες και ποιοτικές για την υγεία του πολίτη παρεμβάσεις, και όσο θα εξακολουθούμε να φτιάχνουμε παιχνιδότοπους χωρίς σκιά, τα παιδιά θα υποφέρουν κλεισμένα μέσα στα σπίτια, και τα υποτιθέμενα παιδικά πάρκα θα είναι έρημα και χωρίς παιδικές ψυχές για μεγάλο διάστημα της ημέρας!”

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ