Εφημερίδα Κοινωνική

Λογαριασμοί ρεύματος: Για δύσκολο καλοκαίρι με φουσκωμένες τιμές μιλούν οι «ειδικοί»

 Breaking News

Λογαριασμοί ρεύματος: Για δύσκολο καλοκαίρι με φουσκωμένες τιμές  μιλούν οι «ειδικοί»
10 Ιουνίου 2024

Στα 92,6 ευρώ τη μεγαβατώρα βρέθηκε τη Δευτέρα η μέση Τιμή Εκκαθάρισης στην Αγορά της Επόμενης Ημέρας όταν τον Μάιο η μέση τιμή ήταν στα 81,08 ευρώ ανά μεγαβατώρα και τον Απρίλιο στα 60,11 ευρώ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες της περιόδου και η αυξημένη ζήτηση σε συνδυασμό με την μείωση των ΑΠΕ αλλά και την πορεία της τιμής του φυσικού αερίου και των ρύπων, οδηγούν σε ανοδική πορεία τις τιμές με τη χονδρεμπορική σήμερα να έχει εκτιναχθεί στα 96,69 ευρώ ανά μεγαβατώρα καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 24,64%.

Η υψηλότερη τιμή έφτασε στα 173,78 ευρώ ανά κιλοβατώρα και η χαμηλότερη στα 61,51 ευρώ. Το μερίδιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής έφτασε στο 38,19% έναντι 32% του φυσικού αερίου. Στο 19,25% ήταν οι εισαγωγές, ενώ τα υδροηλεκτρικά συμμετείχαν με ποσοστό 6%.

Για το γεγονός ότι οι τιμές λιανικής ενδέχεται να κινηθούν ανοδικά όλη την καλοκαιρινή περίοδο έχουν προϊδεάσει τόσο η αγορά όσο και ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, τονίζοντας ότι ενδέχεται να έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι. Και προκρίνοντας ως λύση τη μετακίνηση των καταναλωτών σε σταθερά τιμολόγια εξάμηνης διάρκειας προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ