Εφημερίδα Κοινωνική

«Κούρεμα» οφειλής σε τράπεζες 97,73% για Κερατσινιώτη πατέρα 3 παιδιών -Νέα απόφαση – «σταθμός» του Ειρηνοδικείου Πειραιά!

 Breaking News

«Κούρεμα» οφειλής σε τράπεζες 97,73% για Κερατσινιώτη πατέρα 3 παιδιών -Νέα απόφαση – «σταθμός» του Ειρηνοδικείου Πειραιά!
28 Ιουνίου 2024

Mια δεύτερη πολύ μεγάλη επιτυχία του δικηγορικού γραφείου του Κυριάκου Φ. Χουσέα αφορά απόφαση υπαγωγής στο Νόμο Κατσέλη, Κερατσινιώτη πατέρα τριών τέκνων εργαζόμενου στην αμμοβολή στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, επί χρόνια απλήρωτου!

Επί των οφειλών του συγκεκριμένου ανθρώπου προς τις τράπεζες ύψους 332.070,79€ το Ειρηνοδικείο Πειραιά με την υπ’ αριθ. 1830/31-7-2023 απόφασή του κούρεψε την οφειλή κατά ποσό 324.534,91€ και ποσοστό 97,73%, απορρίπτοντας όλες τις ενστάσεις των τραπεζών!

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι αφορά εργαζόμενο στη κρίσιμη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, φορτωμένο με χρέη και τόκους της παλιάς εποχής, απλήρωτου επί μακρού χρόνου και δείχνει την ευαισθησία του Ειρηνοδικείου Πειραιά έναντι των ανυπαίτια υπερχρεωμένων δανειοληπτών που εργάζονται σε κρίσιμους και νευραλγικούς τομείς της Πειραιώτικης και εν γένει εθνικής μας οικονομίας.

Πρόκειται δηλαδή για μια απόφαση με σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο.

Επί συνόλου οφειλής προς όλες τις τράπεζες 332.070,79€ το Δικαστήριο διέταξε να καταβάλει συνολικά το ποσό των 7.535,88€, σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις εκάστης μηνιαίας καταβολής 209,33€.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, οι περικοπές μισθού που υπέστη ο αιτών από το 2010 και έπειτα, επηρέασαν τις οικονομικές του δραστηριότητες και είχαν ως συνέπεια την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις. Περαιτέρω, αποδείχθηκε ότι οι μηνιαίες οικογενειακές δαπάνες, ήταν σε επίπεδο που για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην οφειλή, θα δημιουργούσε ζήτημα βιοπορισμού.

Πλέον, η απόφαση υπέρ του, από πλευράς Ειρηνοδικείου Πειραιώς, είναι αμετάκλητη (δηλαδή έχουν παρέλθει όλες οι προθεσμίες και δεν μπορούν να την προσβάλουν ούτε στον Άρειο Πάγο οι τράπεζες).

Την υπόθεση χειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία το δικηγορικό γραφείο του Κυριάκου Φ. Χουσέα και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αφορά απλήρωτο επί χρόνια εργαζόμενο σε ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ