Εφημερίδα Κοινωνική

Γιάννης Μώραλης – Θοδωρής Λιβάνιος: Κρίσιμο «ραντεβού» για τον Πειραιά

 Breaking News

Γιάννης Μώραλης – Θοδωρής Λιβάνιος: Κρίσιμο «ραντεβού» για τον Πειραιά
27 Ιουνίου 2024

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Πειραιά την ερχόμενη Πέμπτη – Σημαντικά θέματα στο «τραπέζι» της συζήτησης με τον Δήμαρχο Πειραιά.

Μια σειρά σημαντικών θεμάτων του Πειραιά, θα τεθούν «επί τάπητος» την επόμενη εβδομάδα, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου στην πόλη και συγκεκριμένα στο δημαρχείο.

Ο κ. Λιβάνιος αναμένεται να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, την προσεχή Πέμπτη, ώστε να συζητηθούν λύσεις γύρω από τη λειτουργία του Δήμου Πειραιά. Κυρίως, θα τεθεί το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών με τον Δήμαρχο να εκφράζει προβληματισμό για τις δυσκολίες του να ανταποκριθεί ο Δήμος στις αυξημένες απαιτήσεις και αρμοδιότητες.

Η υποστελέχωση μάλιστα γίνεται όλο και πιο εμφανής με εργαζόμενους  που συνταξιοδοντούνται σε νευραλγικές θέσεις και οι οποίες δεν καλύπτονται. Επίσης, θα συζητηθεί το θέμα των σχολικών επιτροπών, το θέμα του τέλους ταφής, η «διπλοκράτηση» που γίνεται από τον ΕΔΣΝΑ και η οποία στερεί οικονομικούς πόρους από τον Δήμο, αλλά και οι δυσκολίες που έχουν ανακύψει από την κατάργηση του ΟΠΑΝ.

«Είναι ευκαιρία να δούμε τι σκέφτεται η κυβέρνηση μακροπρόθεσμα για την αυτοδιοίκηση, γιατί πολύ φοβάμαι ότι έτσι όπως πάμε σε ένα με δυο χρόνια θα έχουμε πολλά περισσότερα προβλήματα να λύσουμε από αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα», είπε ο Γιάννης Μώραλης και μάλιστα κάλεσε όλες τις παρατάξεις του Πειραιά, να θέσουν ερωτήματα που μπορεί και ο ίδιος να μεταφέρει στον Υπουργό.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ