Εφημερίδα Κοινωνική

Φωτιά στην Ύδρα: Ποιοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι

 Breaking News

Φωτιά στην Ύδρα: Ποιοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι
27 Ιουνίου 2024

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν  ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που μαζί με ακόμη 11 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο νησί της Ύδρας τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024.

Ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση οι υπόλοιποι. Συγκεκριμένα στους επτά επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και στους άλλους τέσσερις εγγύηση 20. 000 ευρώ.

Επίσης τους απαγορεύτηκε η έξοδό τους από τη χώρα και η εμφάνισή τους στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους. Τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή Πειραιά. Τελούσαν υπό προσωρινή κράτηση έπειτα από τις διώξεις για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο που άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος. Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ