Εφημερίδα Κοινωνική

Ερυθρός Σταυρός: Κοινή δράση υποστήριξης αστέγων στον Πειραιά

 Breaking News

Ερυθρός Σταυρός: Κοινή δράση υποστήριξης αστέγων στον Πειραιά
11 Ιουνίου 2024

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 147 ετών από την ίδρυσή του. Μέλη του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν δίπλα στους άστεγους πολίτες του Πειραιά στο πλαίσιο μιας μεγάλης κοινής δράσης ενεργητικής προσέγγισης και υποστήριξής τους.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr είπε πως «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν ξεχνά ποτέ τους ανθρώπους που διαβιούν σε αστεγία, αυτούς που έχουν ανάγκη τη βοήθεια, τη συμπαράσταση, την αγάπη, την αλληλεγγύη, τον αλτρουισμό μας».

Έτσι και στο λιμάνι του Πειραιά, τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται εκεί «για να διανέμουν είδη βασικής πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα μακράς διάρκειας, ένδυσης και υπόδησης, είδη προσωπικής υγιεινής».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «παράλληλα όμως, με το μόνιμο προσωπικό και τους εθελοντές του τομέα Υγείας της κοινωνικής πρόνοιας και των Σαμαρειτών διασωστών ο Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται εδώ για να βοηθήσει τους φίλους μας, ιδίως αυτούς που έχουν προβλήματα στοιχειώδους υγείας», εξηγώντας πως θα προσφέρουν κοινωνική και ψυχολογική συμπαράσταση. Πρόσθεσε ότι θα δώσουν και οδηγίες για τους δροσερούς χώρους που έχει διαθέσει ο δήμος ενόψει του νέου κύματος του καύσωνα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ