Εφημερίδα Κοινωνική

Επιχείρηση… «Κόκα Μπανάνα»: Νέα μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίσθηκε σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά

 Breaking News

Επιχείρηση… «Κόκα Μπανάνα»: Νέα μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντοπίσθηκε σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά
13 Ιουνίου 2024

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν σε κοντέινερ που είχε δηλωθεί ότι περιείχε μπανάνες, τεράστια ποσότητα κοκαΐνης στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης «Κόκα Μπανάνα».

Συγκεκριμένα, μέσω του ειδικού συστήματος ανάλυσης κινδύνου με αλγόριθμο, δεσμεύτηκε από το 3ο Τελωνείο Πειραιά ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Ο έλεγχος x-ray εντόπισε οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου. Στη συνέχεια, οι ελεγκτές μαζί με σκύλο άνοιξαν το κοντέινερ και εντόπισαν 21 συσκευασίες κοκαΐνης, μεικτού βάρους 21 κιλών. Η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

κοκκα2

Πλέον, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ διερευνούν, σε συνεργασία με τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, τις απολήξεις του διεθνούς κυκλώματος, ώστε να βρουν την άκρη του νήματος, ενώ, ταυτόχρονα, εξετάζεται και αν η περίπτωση αυτή συσχετίζεται και με άλλες υποθέσεις.

Να σημειωθεί ότι, μόνο την τελευταία πενταετία, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Κόκα Μπανάνα», το μοντέλο της οποίας χρησιμοποιείται και σε άλλες δράσεις, έχουν εντοπίσει και δεσμεύσει πάνω από τρεις τόνους κοκαΐνης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ