Εφημερίδα Κοινωνική

Ένα έργο «μαμούθ» που θα αλλάξει θεαματικά τη φυσιογνωμία της Γλυφάδας – Η Εσπλανάδα και το υπόγειο πάρκινγκ 700 οχημάτων ξεκινούν το φθινόπωρο

 Breaking News

Ένα έργο «μαμούθ» που θα αλλάξει θεαματικά τη φυσιογνωμία της Γλυφάδας – Η Εσπλανάδα και το υπόγειο πάρκινγκ 700 οχημάτων ξεκινούν το φθινόπωρο
21 Ιουνίου 2024

 Σε δυόμισι χρόνια -τέλος του 2026- θα παραδοθεί ένα έργο μαμούθ που θα αλλάξει θεαματικά τη φυσιογνωμία της Γλυφάδας: Η γέφυρα-περίπατος και το υπόγειο πάρκινγκ 21.000 τ.μ., δυναμικότητας 700 οχημάτων. Οι εργασίες για την κατασκευή τους ξεκινούν το φθινόπωρο!

«Κάποια έργα μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τη φυσιογνωμία μιας πόλης. Η Εσπλανάδα και το υπόγειο πάρκινγκ στη Γλυφάδα μας είναι ένα από αυτά», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει:

«Σήμερα ανακοινώνουμε ότι οι εργασίες, μετά από πολύ μεγάλη προετοιμασία, ξεκινούν: Υπογράψαμε τη σύμβαση και ο ανάδοχος εγκαθίσταται και πιάνει δουλειά! Στο τέλος του 2026, ο πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος που ήδη έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει στην παραλία, θα συνεχίζεται με την εσπλανάδα (γέφυρα-περίπατο) που κατασκευάζουμε πάνω από την Ποσειδώνος και θα καταλήγει σε μια πλατεία επτά στρεμμάτων, μπροστά στο Δημαρχείο μας.

Κάτω από την πλατεία θα υπάρχουν τρία επίπεδα πάρκινγκ, 7.000 τετραγωνικά το κάθε υπόγειο (21.000 τ.μ. αθροιστικά όλο το πάρκινγκ δηλαδή) όπου θα μπορούν να σταθμεύουν συνολικά περί τα 700 οχήματα.Το σχέδιο ήταν εξαρχής εξαιρετικά σύνθετο και δύσκολο στην υλοποίηση: Να φτιάξουμε ένα έργο υψηλής αισθητικής, που θα ενώνει για πρώτη φορά το παραλιακό μας μέτωπο με την πόλη, να έχουμε μια γέφυρα-περίπατο πάνω από την παραλιακή, να ενώσουμε τις διαδρομές για πεζοπορία και ποδήλατο της παραλίας με την υπόλοιπη πόλη και να λύσουμε μια και καλή το χρόνιο μεγάλο πρόβλημα με το πάρκινγκ στο εμπορικό μας κέντρο!

Για να φτάσουμε στη σημερινή ανακοίνωση χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά: Σχεδιασμός, μελέτες, διεκδίκηση χρηματοδότησης, εγκρίσεις και πολλά ακόμα. Προετοιμαζόμασταν επί σειρά ετών. Η ώρα της υλοποίησης όμως έφτασε! Το έργο παίρνει μπρος. Το φθινόπωρο. Τα χρήματα έχουν διασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό από το Ταμείο Ανάκαμψης και κινούμαστε μεθοδικά και οργανωμένα για να εξασφαλίσουμε σύντομα το υπόλοιπο της χρηματοδότησης. Ο διαγωνισμός έχει γίνει, η σύμβαση έχει υπογραφεί, οι προπαρασκευαστικές εργασίες ξεκινούν και το εργοτάξιο ξεκινάει με ένταση να λειτουργεί το φθινόπωρο με τις εκσκαφές και με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου σε περίπου δύο χρόνια.

Ήδη οργανώνουμε τη μετακίνηση της Λαϊκής αγοράς της Πέμπτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τους εκπροσώπους της Λαϊκής. Θα επανέλθουμε αναλυτικά για το θέμα αυτό.

Ένα έργο πνοής ξεκινάει, ένα έργο για το οποίο είμαστε πολύ υπερήφανοι».

 aa6

aa5

aa4

aa3

aa2

aa11

aa10

aa7


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ