Εφημερίδα Κοινωνική

Αρωγός με Πυροσβεστικά Οχήματα ο Δήμος Ηλιούπολης στις φωτιές στο Κορωπί

 Breaking News

Αρωγός με Πυροσβεστικά Οχήματα ο Δήμος Ηλιούπολης στις φωτιές στο Κορωπί
20 Ιουνίου 2024

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 ο Δήμος Ηλιούπολης διέθεσε δύο πυροσβεστικά οχήματα επανδρωμένα με εκπαιδευμένο πλήρωμα από τους Δασοπυροσβέστες Ηλιούπολης για να συνδράμει στις εκτεταμένες φωτιές στην οδό Βάρης-Κορωπίου και στην ευρύτερη περιοχή του Κορωπίου.

Ο Δήμος Ηλιούπολης βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση με περιπολίες στα σχολεία με άμεση επέμβαση για την κατάσβεση φωτιάς σε φλεγόμενους κάδους, όπου η επέμβαση του εξειδικευμένου προσωπικού ήταν άμεση τις προηγούμενες μέρες και γι” αυτό δεν προχώρησε η φωτιά.

ηλιουπολη2

Σε ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

Ενημερώνουμε τους Δημότες και Κατοίκους Ηλιούπολης ότι οι περιπολίες στα πάρκα διεξάγονται καθ” όλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ εφαρμόζονται απαρεγκλίτως οι οδηγίες της Πυροσβεστικής για την προστασία του βουνού μας με απαγορεύσεις εισόδου και συνεχείς περιπολίες στο βουνό από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Ηλιούπολης(Ε.Ο.Δ.Δ.Η.) και το Πυροσβεστικό σώμα.

Τα δε πάρκα εντός οικιστικού ιστού περιπολούνται καθ” όλη την ημέρα με Υπαλλήλους 4μηνης διάρκειας που έχουν προσληφθεί από το Δήμο Ηλιούπολης.

Στην περίπτωση που οποιοσδήποτε πολίτης διαπιστώσει επικείμενο κίνδυνο φωτιάς μπορεί να καλεί στον 3ψήφιο αριθμό της Πυροσβεστικής 199, το 15377 ή σε επείγουσες περιπτώσεις στο 6972775934

Η προσπάθεια του τμήματος Πολιτικής Προστασίας για λήψη μέτρων, εφαρμογή σχεδίου δράσης που καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες της πόλης, είναι συνεχής και αδιάκοπη με στόχο την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας και περιφρούρησης του Βουνού και του Αστικού ιστού του Δήμου Ηλιούπολης.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι και σήμερα λειτουργούν οι κλιματιζόμενες αίθουσες που έχουν διατεθεί στο κοινό για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ