Εφημερίδα Κοινωνική

Αγγελίνα Αβραμάκου – Η «πράσινη Μανιάτισσα» για την Ευρωβουλή / Συνέντευξη της υποψήφιας ευρωβουλευτή του Πράσινου Κινήματος στην «Κοινωνική»

 Breaking News

Αγγελίνα Αβραμάκου – Η «πράσινη Μανιάτισσα» για την Ευρωβουλή / Συνέντευξη της υποψήφιας ευρωβουλευτή του Πράσινου Κινήματος στην «Κοινωνική»
05 Ιουνίου 2024

Η Αγγελική (Αγγελίνα) Αβραμάκου είναι η δική μας «πράσινη Μανιάτισσα» (από την Αρεόπολη) που ζητά την ψήφο μας στις 9 Ιουνίου ως υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ. Είναι η φωνή των φιλόζωων, η φωνή των πράσινων πολιτικών που πρέπει να ακουστούν δυνατά σε αυτές τις εκλογές. Η Αγγελίνα είναι μια νέα δυναμική γυναίκα 31 χρονών με σπουδές στα Παιδαγωγικά και ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

Όπως μας λέει «από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με τα ζώα και πιο πολύ με τα άλογα καθώς και με  την ποιοτική αγροδιατροφή και ζωή. Γι αυτό και ετοιμάζω έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Αττική (Agrotherapy Farm) για ΑΜΕΑ αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, μέσα στον οποίο θα προσφέρουμε την θεραπευτική δύναμη των ζώων (θεραπευτική ιππασία, θεραπεία με σκύλους κ.α.) καθώς και την ποιοτική αγροτική ζωή (με εκμάθηση αρμέγματος, συλλογή αυγών, κομποστοποίηση κ.α.)».

Η Αγγελίνα Αβραμάκου όλα αυτά τα χρόνια έχει αναπτύξει ενεργό ακτιβιστική, φιλοζωική, ανθρωπιστική δράση τόσο στην Ελλάδα όσο και σε τρίτες χώρες (μιλά άριστα την αγγλική γλώσσα και πολύ καλά την Ισπανική, ενώ μαθαίνει τα Σουαχίλι).

aggelina_avramakou_2

-Γιατί να βάλει «σταυρό» δίπλα στο όνομα σου ένας πολίτης στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου επιλέγοντας το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ;

Γιατί, νομίζω ότι σχεδόν όλοι μας, έχουμε βαρεθεί τους επαγγελματίες της πολιτικής με τον «ξύλινο λόγο» και της «δηθενιές τους» που υπαγορεύονται από ένα στυλάκι «δημοσίων σχέσεων» .
Γι” αυτό υπάρχει και τεράστια αποχή. Γι” αυτό και καλώ όλους αυτή τη φορά να πάμε και να ψηφίσουμε. Η γενιά μου υπέφερε και ταλαιπωρήθηκε πολύ από όλα αυτά.
Εμείς στο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί.
Αλλά άνθρωποι που τιμούμε τα λόγια μας με πράξεις. Με αγάπη στον συνάνθρωπο μας, ειδικά σε όσους έχουν προβλήματα ή αναπηρίες, με πολύ μεγάλο σεβασμό και αγάπη στα ζώα και ευρύτερα στο οικοσύστημα που μας φιλοξενεί που είναι ολοφάνερο ότι πλέον υποφέρει και αντιδρά. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι fake news.
Ζητώ λοιπόν την εμπιστοσύνη κάθε ψηφοφόρου που θέλει να ξεκινήσει μια πραγματική αλλαγή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από την «πράσινη ατζέντα» που άλλωστε και η ΕΕ δηλώνει ότι επιθυμεί να γίνει πράξη. Και προφανώς η πανέμορφη αλλά πληγωμένη Ελλάδα μας, το έχει απόλυτη ανάγκη αυτό.

 aggelina_avramakou_1

-Τι σε ώθησε στο να είσαι ακτιβίστρια στη ζωή σου;

Για μένα είναι απλό. Ο κόσμος μας πήρε «λάθος μονοπάτι». Το βλέπουμε παντού γύρω μας. Βουλιάζουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα μέσα σε έναν βούρκο που δημιουργούμε από τις άφρονες και άλογες – χωρίς λογική – πολιτικές μας. Τα άλογα όμως ζώα, έχουν πολύ λογική και αγάπη για να μας δείξουν το δρόμο. Και μας το δείχνουν. Και στην οικοφάρμα που ετοιμάζω στην Αττική το επόμενο χρονικό διάστημα και τα άλογα και όλα τα υπόλοιπα ζώα που θα συνυπάρχουν μαζί μας όπως και οι δραστηριότητες που σχεδιάζουμε, θα μας ξαναφέρουν κοντά στη λογική και την ανθρωπιά.
Ξεχάσαμε πως είναι να είσαι άνθρωπος. Πως να αγαπάς.
Ακόμη και πως να σκέφτεσαι. Λείπουν όλα πλέον.
Ακόμη και ένα όμορφο απλό χαμόγελο…Αυτός ο κόσμος πρέπει να αλλάξει πορεία.

 

-Τι πρέπει να αλλάξει στην σημερινή Ευρώπη; Ποιες είναι οι βασικές πολιτικές αξίες σας;

Η Ευρώπη – μην ξεχνάμε ότι είναι μια ελληνική λέξη – πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό της. Ο 21ος αιώνας που θα σφραγιστεί από την επερχόμενη 4ης βιομηχανική επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης οφείλει να αφουγκραστεί τις σύγχρονες ανάγκες ειδικότερα της γενιάς μου, των νέων ανθρώπων που σε λίγο θα δούνε ότι ολόκληρη η εκπαίδευση θα έχει ξεπεραστεί.
Άρα που θα βρίσκουν δουλειά; Σε ποιες εργασιακές συνθήκες; Ακόμη και την «πράσινη κοινωνική συμφωνία» που ορισμένοι παπαγαλίζουν το κάνουν προσχηματικά για να… αφαιμάξουν τα κοινοτικά κονδύλια.
Το βλέπουν σαν μια ευκαιρία θα έλεγα «εύκολου πλουτισμού», σε βάρος της πραγματικής αναγκαιότητας να πάμε σε μια «καθαρή πράσινη Ευρώπη».
Γι αυτό πρέπει να επιλέξουμε ένα ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΜΜΑ σε αυτές τις ευρωεκλογές, με άλλα λόγια το μόνο οικολογικό πράσινο ψηφοδέλτιο ανάμεσα στα άλλα 31 ψηφοδέλτια που είναι το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ.

 aggelina_avramakou_4

-Πως θα περιγράφατε «με δυο λόγια» το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ στο σημερινό πολιτικό σκηνικό; Τι νέο έρχεται να δώσει στους Έλληνες πολίτες;

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, όπως σας είπα και στην αρχή, είναι ένα κόμμα από απλούς, καθημερινούς ανθρώπους που ήδη έχουν δουλειές και αγαπούν αυτό που κάνουν. Μας ενώνει η αναγκαιότητα, και προφανώς οι «οικολογικές πράσινες αξίες», να σταματήσουμε τον πολιτικό και κοινωνικό κατήφορο που έχουμε πάρει από τους επαγγελματίες πολιτικούς και να αλλάξουμε πορεία.
Είναι ένα αληθινά πατριωτικό κόμμα που αγαπά την Ελλάδα, μια πατρίδα που για εμάς αποτελεί και την κοιτίδα του Πολιτισμού και της Παιδείας, σαν ένας παγκόσμιος φάρος για όλους τους λαούς, που όμως αυτόν τον «φάρο» τον έχουν θολώσει τόσο πολύ που δεν φωτίζει πλέον ούτε μέσα στην ίδια την χώρα μας. Όσο για το τι νέο φέρνουμε στο σημερινό πολιτικό αδιέξοδο και ανερμάτιστο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, δεν χρειάζεται να πω πολλά λόγια.
Είμαστε από εκείνους που το αποστρέφονται και θέλουμε να το αλλάξουμε. Άρα φέρνουμε την ΑΛΛΑΓΗ που όλοι οι πολίτες θέλουν. Γι αυτό και έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα. Γι αυτό και στοχεύουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές να είμαστε δυνατοί μέσα στην ελληνική βουλή.

 

- Επομένως ποιος είναι ο εκλογικός σας στόχος σε αυτές τις ευρωεκλογές;

Να είμαστε δυνατοί. Να μας μάθει ο κόσμος. Και φυσικά στόχος μας είναι να εκλέξουμε ευρωβουλευτή.
Αλλά σε κάθε περίπτωση το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ δίνει τον αγώνα για την «καθαρή, ποιοτική, πράσινη, οικολογική, φιλοζωική Ελλάδα» με αρχές και αξίες. Δεν παραγνωρίζουμε ότι ο πολιτικός αυτός «χώρος» ταλαιπωρήθηκε στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν από τοξικές προσωπικότητες και συμπεριφορές, από ανθρώπους και κομματίδια που πλήγωσαν τον χώρο μας, που έδωσαν την εντύπωση «μια από τα ίδια». Και ίσως και να ήταν έτσι. Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, από το οποίο διδασκόμαστε όλοι μας. Κοιτάζουμε μπροστά, με αισιοδοξία και ελπίδα.
Προφανώς πρέπει να πείσουμε με τις πράξεις μας κυρίως, και όχι τόσο με τα λόγια. Και αυτό κάνουμε.

 cover_aggelina_avramakou_2

-Και ένα μήνυμα προς τους Μανιάτες και τις Μανιάτισσες;

Αγαπώ τον τόπο μου και τους ανθρώπους μας και είμαι υπερήφανη για την καταγωγή μου.
Η Αρεόπολη και η Μάνη είναι στην καρδιά μου, είναι όλα τα παιδικά μου χρόνια.
Εμείς η νέα γενιά θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας και ζητώ την εμπιστοσύνη τους.

 

agelina_avramakou_3

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ