Εφημερίδα Κοινωνική

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση! – Μια οικογένεια για να ταξιδέψει σε ένα νησί χρειάζεται ένα ολόκληρο μισθό

 Breaking News

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση! – Μια οικογένεια για να ταξιδέψει σε ένα νησί χρειάζεται ένα ολόκληρο μισθό
07 Ιουνίου 2024

Πανάκριβα είναι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με αποτέλεσμα ο μέσος Έλληνας πολίτης να βλέπει τα νησιά με το κιάλι. Μια τετραμελής οικογένεια για να ταξιδέψει σε ένα νησί χρειάζεται ένα ολόκληρο μισθό.

Τα υψηλά εισιτήρια είναι το πρώτο θέμα συζήτησης αυτές τις ημέρες που οι Έλληνες σχεδιάζουν το αν και που θα πάνε διακοπές και διαπιστώνουν ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει καθώς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να χαρούν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας παρακολουθούν την κατάσταση με προβληματισμό καθώς επικαλούνται την αγορά που είναι ελεύθερη και αρκείται προς το παρόν σε συστάσεις. Η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς και πέρυσι το καλοκαίρι είχε συμβεί το ίδιο και υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να παρέμβει κατόπιν εορτής υποχρεώνοντας τότε μεσούντος του θέρους τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να λάβουν κάποια επιμέρους μέτρα με ειδικές προσφορές για τριμελείς και τετραμελείς οικογένειες αφού βέβαια πριν η πλειοψηφία των ταξιδιωτών είχε καταβάλει το αλμυρό αντίτιμο για τις διακοπές του.

Μια τετραμελής οικογένεια για να ταξιδέψει ακόμη και σε ένα κοντινό στην Αθήνα νησί θέλει πάνω από μισό μισθό.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ