Εφημερίδα Κοινωνική

«Θαλασσοπαιχνιδίσματα»: Εκδήλωση για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

 Breaking News

«Θαλασσοπαιχνιδίσματα»: Εκδήλωση για τα  παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά
27 Μαΐου 2024

Εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα, χαρούμενες φωνές, αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και θεατρικά και θαλασσινά παιχνίδια  αποτέλεσαν το «σκηνικό» της εκδήλωσης των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, με τίτλο: «Θαλασσοπαιχνιδίσματα».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα γηπεδάκια της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2024».

Οι λιλιπούτειοι  Πειραιώτες διασκέδασαν με μουσική και θεατρικό παιχνίδι,  τα οποία συνδυάστηκαν με αθλητικές δραστηριότητες και άλλα παιχνίδια, με την καθοδήγηση γυμναστών του δήμου, θεατρολόγων και  παιδαγωγών θεάτρου.

2

Ξεχωριστή  χαρούμενη νότα  στη σημερινή δράση ήταν ο Ζαχαρίας, η μασκότ – καρχαρίας, που φωτογραφήθηκε με τα παιδιά και έπαιξε μαζί τους  «Θαλασσοπαιχνιδίσματα».

4

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Ήταν μια πολύ όμορφη γιορτή στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων με πρωταγωνιστές τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του δήμου μας και τους γονείς τους. Έχω ξαναπεί πως όταν χαμογελούν τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων για την παραχώρηση των γηπέδων, την αρμόδια Αντιδήμαρχο Χάρις  Ζηλάκου, το προσωπικό των Βρεφονηπιακών μας Σταθμών και όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στις «Ημέρες Θάλασσας 2024». Τη μεγάλη αυτή γιορτή-θεσμό για την πόλη μας, που πραγματοποιείται για δέκατη συνεχόμενη χρονιά  με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου».

3

Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαραλαμπία  Ζηλάκου,  επεσήμανε:

«Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά  σε συνεργασία με την Παιδαγωγό Θεάτρου – Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού Μαρία  Ρεντίφη, το Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης ΘεάΔραση και τους γυμναστές του δήμου διοργάνωσαν την ξεχωριστή αυτή  εκδήλωση, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2024». Στα  γηπεδάκια της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, έμπειροι και άρτια καταρτισμένοι  γυμναστές και θεατρολόγοι,  με αγάπη και σεβασμό για το παιδί ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με αθλητικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι. Στόχος της εκδήλωσης ήταν το παιχνίδι και η χαρά.  Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υποναύαρχο της  Σχολής  Ναυτικών Δοκίμων, Φώτιο Μπότσα Π.Ν.  για τη παραχώρηση των γηπέδων,  τους γυμναστές του δήμου για τη σημερινή εκδήλωση, αλλά και για τις υπηρεσίες τους όλη τη σχολική χρονιά, την Παιδαγωγό Θεάτρου-Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού  Μαρία Ρεντίφη,  το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών και όλους όσοι συμμετείχαν στην  εκδήλωση».

Στη δράση παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής και Ηλίας Χατζηκώστας αντίστοιχα.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ