Εφημερίδα Κοινωνική

Tα εμπνευσμένα project μαθητών στο 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πειραιά στο Σ.Ε.Φ.

 Breaking News

Tα εμπνευσμένα project μαθητών στο 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πειραιά στο Σ.Ε.Φ.
27 Μαΐου 2024

 Εντυπωσίασαν με τα εμπνευσμένα project τους και τις δημιουργίες τους οι μαθητές, στο 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε   στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των  Ημερών Θάλασσας 2024.

Στο φεστιβάλ έλαβαν μέρος  περισσότερες  από 100  μαθητικές ομάδες με  εκατοντάδες  μαθητές  από σχολεία και εργαστήρια από όλη την Αττική, στο Μαθητικό Expo Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST LEGO League Discover & Explore με θέμα «τέχνη και τεχνολογία».

3 (4)

Το φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης, το εργαστήρι ρομποτικής  «mellonLAB», η Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το Europe Direct Piraeus, η Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι 1, 90,4 FM»  και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

5 (5)

Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν αναμνηστικά μετάλλια  από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρη Καρύδη και την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Στην εκδήλωση επίσης, παρευρέθηκαν η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη του Εθελοντικού Κινήματος  Ελίνα  Βερυκάκη και εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής των Ημερών Θάλασσας, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Παναγιώτης Κυρίμης ενώ δηλώσεις έκαναν ο Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του  Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

4 (4)

Το «παρών»  στο φεστιβάλ έδωσε και η  χαριτωμένη μασκότ- καρχαρίας, ο  Ζαχαρίας, που έβγαλε φωτογραφίες με εκατοντάδες παιδιά και εισέπραξε την αγάπη τους και τη χαρά τους.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά,  πλαισίωσε μουσικά το Φεστιβάλ.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ